Η Royal Caribbean International έκλεισε το 2022 με επισκέψεις σε 230 λιμάνια και επιβίβαση 4.636.746 επιβατών, σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με 26 πλοία στον στόλο της, που ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο το 2022, η Royal Caribbean ανέφερε ότι πραγματοποίησε συνολικά 530 προσεγγίσεις στο Perfect Day στο CocoCay, το ιδιωτικό νησί της εταιρείας στις Μπαχάμες.

Royal Caribbean: Επιστροφή στα κέρδη – Στα ύψη οι κρατήσεις

Παράλληλα, στο Labadee, το ιδιωτικό θέρετρο της Royal Caribbean στην Αϊτή, συνολικά 23.980 επισκέπτες βίωσαν το Dragon’s Breath Zipline, ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια zipline ή εναέρια τυρολέζικη τροχαλία όπως λέγεται στην ελληνική ορειβατική ορολογία.

Να σημειωθεί πως η Royal Caribbean είναι μεταξύ των μεγάλων παικτών του θαλάσσιου τουρισμού που επενδύουν στην ελληνική κρουαζιέρα. Τα μηνύματα που καταφθάνουν για τη νέα χρονιά αλλά και το 2024 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το πλάνο των δρομολογίων που έχουν προγραμματιστεί για το 2023 στον Πειραιά, όλες οι πρωτοκλασάτες εταιρείας της παγκόσμιας κρουαζιέρας, η Viking Cruises, η Azamara, η Costa Cruises, η MSC Cruises, η Aida, η Norwegian Cruise Line, η Celebrity Cruises, η Royal Caribbean και η Emerald Cruises, θα προσεγγίσουν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, άλλοι χρησιμοποιώντας το ως homeport και άλλοι ως προορισμό διέλευσης (transit).

Στο μεταξύ, σημαντικά κεφάλαια από το ΕΣΠΑ και από το ταμείο ανάκαμψης που υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ έχουν εξασφαλισθεί για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών ιδιαίτερα σε νησιωτικούς δήμους ενώ παράλληλα και η αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα