Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS, όπως διεμήνυσε η δεύτερη διά στόματος του προέδρου της. Αυτό υποστήριξε ο Κολμ Κέλεχερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την τράπεζα προτεραιότητα αποτελεί η οργανική ανάπτυξη και όχι οι εξαγορές, όπως και η επέκταση των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο για εξαγορά της ανταγωνίστριας τράπεζας.

«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να αγοράσουμε την Credit Suisse.Υπάρχουν πάντα σενάρια, αλλά κανένα δεν είναι πειστικό», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Morgan Stanley.

Θεμιστοκλέους (UBS) στον OT: «Πότε θα πάρει επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα»

Οι πρώην πρόεδροι της Credit Suisse και της UBS είχαν ταχθεί υπέρ της συγχώνευσης των δύο ελβετικών τραπεζών. Μάλιστα όπως ανέφεραν τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχίσει συνομιλίες το α΄ εξάμηνο εξάμηνο του 2020.

Οι συζητήσεις εντέλει σταμάτησαν, καθώς τόσο ο Ουρς Ρόχνερ όσο και ο Άξελ Βέμπερ είχαν αποπεμφθεί από τους ρόλους τους στην Credit Suisse και την UBS αντίστοιχα. Εκείνη την εποχή πάντως, οι δύο τράπεζες είχαν αρνηθεί να σχολιάσουν το παραμικρό για ενδεχόμενο συγχώνευσής. Ο Κέλεχερ διαδέχθηκε τον Βέμπερ τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

«Το στρατηγικό μας μήνυμα είναι: καμία έκπληξη, οργανική ανάπτυξη, να κρίνεται η UBS από τους αριθμούς, από τις αμερικανικές επιχειρήσεις, από την κερδοφορία», τόνισε στη συνέντευξή του. «Από την εμπειρία μου, ένα τέτοιο μήνυμα γίνεται δεκτό πολύ θετικά από τους θεσμικούς μετόχους».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η UBS δεν έχει επωφεληθεί πολύ από τα προβλήματα της Credit Suisse, η οποία αντιμετώπισε ευρείας κλίμακας εκροές, καθώς οι πλούσιοι πελάτες της γύρισαν την πλάτη, έπειτα από μια σωρεία βαριών ζημιών και σκανδάλων. «Έχουμε ελέγξει τι εισρέει σε εμάς. Υποψιαζόμαστε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκροών αυτών κατευθύνθηκε προς τις διεθνείς τράπεζες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή