Με σταθερή πορεία, χωρίς μεγάλες κινήσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει ότι μπορεί να διαπεράσει τα υψηλά του 2022 και να βάλει πλώρη για τετραψήφια επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,77% στις 975,82 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 28 εκατ. ευρώ.

Η αγορά βρίσκεται σε ένα κρίσιμο επίπεδο κατά το οποίο εάν επιβεβαιωθεί θα ανοίξει το δρόμο προς τις 1.000 μονάδες. Και αν συμβεί αυτό τότε η αγορά θα κλείσει μια μεγάλη περίοδο, τη δεύτερη της τελευταίας δεκαετίας, η οποία άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2014 όταν έχασε τα τετραψήφια επίπεδα.

Η αφομοίωση των επιπέδων

Βέβαια, η πραγματική δοκιμασία των επιπέδων θα έρθει τις επόμενες ημέρες, όταν και η αγορά θα κληθεί να αποδείξει εάν μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα, ή τελικά αναδιπλωθεί εωσότου υπάρξει κάποια εξέλιξη που να ευνοεί την ανάληψη ρίσκου. Η αφομοίωση των επιπέδων είναι απαραίτητη, προκειμένου να δημιουργηθούν και οι στηρίξεις που απαιτούνται σε περίπτωση που μέρος των επενδυτών θελήσουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς με το +5,29% ξεχωρίζει, ενώ θετικά κινούνται και οι Alpha Bank, Coca Cola, Μυτιληναίος, Jumbo, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Quest, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Στον αντίποδα, οι πιέσεις εντοπίζονται σε Ελλάκτωρ, Λάμδα, Autohellas και ΟΛΠ, ενώ αρνητικά κινούνται οι Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Motor Oil, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών