Στην τεχνολογία blockchain έχει στραφεί ένα φυτώριο κάνναβης με έδρα την Καλιφόρνια, προκειμένου να μπορεί να επαληθεύει την αυθεντικότητα των υβριδίων του.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Mendocino Clone συνεργάζεται με την EMTRI και την τεχνολογική εταιρεία Global Compliance Applications, και θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες blockchain για να πιστοποιήσει όλους τους κλώνους, ή μικρά φυτά σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Τα φυτώρια κάνναβης είναι εγκαταστάσεις που ειδικεύονται στη γενετική των φυτών, παράγοντας κλώνους, υβρίδια και σπόρους με σκοπό τη χονδρική διανομή.

Η συμφωνία επιτρέπει στο φυτώριο «να τεκμηριώσει τα αρχικά στάδια του ταξιδιού ενός φυτού κάνναβης για να γίνει ένα premium προϊόν για τους καταναλωτές με βάση το βάρος σε γραμμάρια».

Ολοταχώς στη Γερμανία προς νομιμοποίηση της κάνναβης

Τα έξυπνα συμβόλαια και τα tokens

Το πιστοποιητικό παρτίδας είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο που δημιουργείται για κάθε παρτίδα κλώνων. Παρέχει σε κάθε υβρίδιο το δικό του «μοναδικό μπλοκ ταυτότητας», που δημιουργήθηκε από το φυτώριο και συνδέεται με το blockchain που βασίζεται στο Ethereum.

Οι πελάτες της, που περιλαμβάνουν εμπορικές φάρμες και φαρμακεία λιανικής, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να επαληθεύσουν την αυθεντικότητα των κλώνων τους και τη γενετική τους καταγωγή, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα πρώτα πιστοποιητικά θα είναι διαθέσιμα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Επιπλέον, οι αδειοδοτημένοι καλλιεργητές που αγοράζουν κλώνους Mendocino θα έχουν πρόσβαση σε tokens με διακριτικό EMTRI (EMT) και καλύτερες τιμές για τη συμμετοχή στο έργο blockchain.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News