Σημαντικές επενδυτικές προοπτικές, στην αγορά κάνναβης την οποία χαρακτηρίζει «συγκλονιστική» βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Tilray Brands, μιας πολυεθνικής εταιρείας φαρμακευτικών προϊόντων, προϊόντων κάνναβης και συσκευασμένων καταναλωτικών προϊόντων, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και ακόμα αναμένει το πράσινο φως από το Κογκρέσο, οι «ΗΠΑ αποτελούν μια ευκαιρία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κάνναβη» σχολιάζει στο Finance Yahoo o Ίργουιν Σάιμον.

Η κοινή γνώμη

«Αν κοιτάξετε την κάνναβη σήμερα στις ΗΠΑ, το 93% των Αμερικανών επιθυμεί τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης και περίπου το 63% με 65% υποστηρίζει τη χρήση για ενήλικες. Σήμερα, είναι νόμιμη σε περίπου 33 πολιτείες, συν την DC, οπότε η κάνναβη είναι εκεί έξω ότι… Η πλειοψηφία των ανθρώπων θέλει νόμιμα την κάνναβη».

Διαβάστε επίσης – Γερμανία – Νομιμοποιείται η πώληση κάνναβης, έρχεται «εκρηκτική ανάπτυξη» της αγοράς

Ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μαριχουάνας στον κόσμο, η Tilray προσπαθεί να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της εστιάζοντας στην κάνναβη για ψυχαγωγική και ιατρική χρήση.

Διαβάστε επίσης – Νότια Αφρική – Εθνική στρατηγική για την κάνναβη ύψους 1,9 δισ. δολ.

Εναλλακτικά προϊόντα

Αλλά οι ευκαιρίες δεν περιορίζονται στο φάρμακο, τόνισε ο Σάιμον. Υπάρχει επίσης μια αναπτυσσόμενη αγορά για προϊόντα που γειτνιάζουν με κάνναβη σε κατηγορίες όπως τρόφιμα, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και ποτά.

«Όταν οι ΗΠΑ τη νομιμοποιήσουν οι μεγάλες εταιρείες όπως η Diageo, η Brown-Forman, η ABI, ακόμα και η Nestle’s και η Unilever θα θέλουν να ασχοληθούν με την κάνναβη επειδή γνωρίζουν ότι η Gen-Z και οι millennials είναι κάτι που θέλουν πολύ», είπε ο Σάιμον.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Curaleaf, Ματ Ντάριν: «Πιστεύουμε ότι το μέλλον βρίσκεται στην καινοτομία. Και πολλές από αυτές τις νέες κατηγορίες που έρχονται στο διαδίκτυο οδηγούν πραγματικά σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη στον κλάδο».

Ο Ντάριν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατηγορία των ποτών.

Είναι «ακόμα ένα μικρό συστατικό της αγοράς», είπε, «αλλά το βλέπουμε ως μια κατηγορία που θα συνεχίσει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου καθώς εμφανίζονται νέες καινοτομίες και καθώς διανέμονται ευρύτερα σε ολόκληρη τη χώρα».

«Ποτέ δεν υπήρξε περισσότερη δικομματική υποστήριξη»

Ωστόσο, το ζήτημα της νομιμοποίησης παραμένει ένα καυτό ζήτημα για τη βιομηχανία. Ο Σάιμον είπε ότι οι ομοσπονδιακές μεταρρυθμίσεις που κυμαίνονται από τη νομιμοποίηση έως την αποποινικοποίηση είναι θέμα πλέον του «πότε» και όχι του «αν».

«Είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από αυτό που έρχεται από την Ουάσιγκτον, DC αυτή τη στιγμή», συμφώνησε ο Ντάριν. «Δεν υπήρξε ποτέ πιο δικομματική υποστήριξη για λογικές μεταρρυθμίσεις».

Στα τέλη Ιουλίου, οι Δημοκρατικοί εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο που θα αποποινικοποιούσε την ουσία σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αν και δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές ψήφοι για να ψηφιστεί, ανέφερε το POLITICO.

Το παράδειγμα του Καναδά

Ο Σάιμον σημείωσε ότι η νομιμοποίηση θα είχε «απολύτως» νόημα και έδειξε τον Καναδά ως παράδειγμα μιας χώρας που έχει δει οφέλη από τη νομοθετική δράση.
«Αν κάνετε ένα βήμα πίσω και κοιτάξετε τον Καναδά, για παράδειγμα, είναι πραγματικά η μόνη χώρα όπου η χρήση κάνναβης για ενήλικες είναι νόμιμη», εξήγησε ο Σάιμον. «Και τα τελευταία 3,5 και πλέον χρόνια, έχει συνεισφέρει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους, πάνω από 150.000 θέσεις εργασίας, περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομές που έχουν κατασκευαστεί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή