Αποζημίωση ύψους 580.000 λιρών (περίπου 653.951 ευρώ) ζητά από την Commerzbank μια πρώην υπάλληλος της τράπεζας, μετά τη νίκη της σε μια μακρά δικαστική διαμάχη για διακρίσεις και παρενόχληση λόγω φύλου και μητρότητας, που διήρκησε σχεδόν οκτώ χρόνια.

Η Jagruti Rajput, η οποία εντάχθηκε στην Commerzbank το 2012, κέρδισε δύο φορές αγωγή για διακρίσεις που υπέβαλε για πρώτη φορά το 2017, αφότου απέρριψαν την προαγωγή της. Υποστήριξε δε ότι η ίδια περιθωριοποιήθηκε κατά την προετοιμασία και μετά την άδεια μητρότητας που έλαβε το 2016.

Commerzbank: «Σοβαρή ύφεση» απειλεί τη Γερμανία

Η υπόθεση

Η Elaine Banton, δικηγόρος της Rajput, δήλωσε σε ακρόαση στο κεντρικό δικαστήριο εργασίας του Λονδίνου τη Δευτέρα ότι η πελάτισσά της δεν έλαβε προαγωγή και ουσιαστικά υποβιβάστηκε, μια ενέργεια που ισοδυναμεί με κατάφωρη διάκριση και σοβαρή συναισθηματική λάβη.

Η Rajput ανέφερε στα δικαστικά έγγραφα ότι η υπόθεση είχε ανατρέψει τη ζωή, την υγεία και τις προοπτικές καριέρας της, οδηγώντας την το 2018 σε ψυχολογική κατάρρευση, σκέψεις αυτοκτονίας, παραλυτικές αναδρομές και κρίσεις πανικού.

«Αισθάνομαι ότι δεν είμαι ευτυχισμένη με τίποτα. Συνήθιζα να αγαπώ τα πάντα στη ζωή μου και τώρα δεν αισθάνομαι τίποτα», ανέφερε στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο και τα οποία είδε το Reuters τη Δευτέρα.

Η Commerzbank

Είναι ασυνήθιστο για τέτοιες υποθέσεις να φτάνουν στο δικαστήριο, επειδή η συντριπτική πλειονότητα αποδέχεται τον συμβιβασμό πριν τη δίκη. Και αυτό γιατί συχνά οι εργοδότες φοβούνται τη ζημιά στη φήμη τους που μπορεί να προκληθεί από τη δημοσιοποίηση των εσωτερικών διαφορών σε ανοιχτό δικαστήριο.

Η Commerzbank έχει ασκήσει έφεση και τη Δευτέρα χαρακτήρισε το ποσό που επιδικάστηκε στη Rajput «εντελώς δυσανάλογο».

Η τράπεζα δέχεται ότι της οφείλεται ένα «σημαντικό ποσό» για την ηθική βλάβη, ωστόσο αμφισβητεί σθεναρά το ύψος του.

«Ως εργοδότης, δεσμευόμαστε για ίσες ευκαιρίες στο χώρο εργασίας μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Commerzbank.

Η Rajput απολύθηκε στη συνέχεια το 2020, όταν η Commerzbank πούλησε την επιχείρησή της για τις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων στη γαλλική Societe Generale.

Η διήμερη ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή