Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια «λίγο» πάνω από το εύρος 5- 5,25% για να μπορέσει να συγκρατήσει τις πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, η οποία όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει το προτιμώμενο μέγεθος της κίνησης στην επικείμενη συνεδρίαση πολιτικής.

«Δεν είμαστε ακόμη στο 5%, δεν είμαστε πάνω από το 5%, το οποίο νομίζω ότι θα χρειαστεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις μου για την οικονομία», εξηγεί η Μέστερ σε συνέντευξή της στο Associated Press. «Απλώς πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε και στην συνεδρίαση θα συζητήσουμε πόσο πρέπει να προχωρήσουμε.»

ΗΠΑ: Τα στοιχεία για πληθωρισμό και εργασία που μπέρδεψαν τους αναλυτές

Το επιτόκιο αναφοράς της Fed για τη χορήγηση δανείων μίας ημέρας κυμαίνεται προς το παρόν σε ένα εύρος-στόχο από 4,25% έως 4,50% και οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει το επιτόκιο πολιτικής της κατά 50 μονάδες βάσης την επόμενη διήμερη συνεδρίαση στις 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου, καθώς ο πληθωρισμός φαίνεται να έχει περάσει την κορύφωσή του.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε το είδος των ενεργειών που πρέπει να δούμε», πρόσθεσε η Μέστερ. «Θετικές ενδείξεις ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση … Είναι μια σημαντική συμβολή στο πώς σκεφτόμαστε για το πού πρέπει να κινηθεί η νομισματική πολιτική».

Τέλος, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ βρέθηκε θετικός στο COVID-19 την Τετάρτη και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή