Σε συζητήσεις με τις κινεζικές αρχές για την παροχή εμβολίων mRNA στην αχανή ασιατική χώρα βρίσκεται η Moderna, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Stephane Bancel.

Μιλώντας στο Reuters στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Bancel είπε ότι οι συνομιλίες με το Πεκίνο αφορούσαν και το θέμα της δημιουργίας γραμμών παραγωγής και για άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των θεραπειών για τον καρκίνο.

Κίνα: Καλωσορίζουμε τις ξένες επενδύσεις – Μήνυμα του Πεκίνου από το Νταβός

«Αυτό που πραγματικά θέλω να καταλάβω είναι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κινεζική κυβέρνηση ως προς το ποιες είναι οι ανάγκες που έχουν από την άποψη της υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε.

Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά σημείωσε ότι ελπίζει να επισκεφθεί την Κίνα φέτος.

Η αλλαγή στάσης του Πεκίνου

Το Πεκίνο έχει επιμείνει μέχρι στιγμής να χρησιμοποιεί μόνο τα κινεζικής κατασκευής εμβόλια κατά της COVID-19 για τον πληθυσμό του, αλλά τη χώρα «σαρώνει» ένα κύμα της πανδημίας μετά την εγκατάλειψη της πολιτικής «μηδενικής covid» από την κινεζική κυβέρνηση.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας φοβούνται ότι η επιδημία θα μπορούσε να ενταθεί σε περιοχές λιγότερο καλά εξοπλισμένες για να την αντιμετωπίσουν, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα κατευθύνονται στις πόλεις καταγωγής τους αυτή την εβδομάδα, για τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Τα εμβόλια COVID που παρασκευάζονται στην Κίνα βασίζονται σε αδρανοποιημένο ιό και όχι στην τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA, που χρησιμοποιείται στα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από τις εταιρείες Moderna και Pfizer -BioNTech.

Τα μόνα ξένα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην Κίνα είναι ορισμένες παρτίδες της BioNTech που στάλθηκαν από τη Γερμανία στα τέλη του περασμένου έτους και χορηγούνται στους πολίτες της που ζουν εκεί.

Για τον καρκίνο

Όσον αφορά τις θεραπείες για τον καρκίνο, η Moderna συνεργάζεται με τη Merck σε ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του μελανώματος που βασίζεται στην τεχνολογία mRNA. Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να μελετήσει την προσέγγιση που έχει χρησιμοποιήσει στον πνεύμονα και σε άλλους καρκίνους που παρουσιάζουν εύκολα μεταλλάξεις.

Νωρίτερα, σε μια συζήτηση στο πάνελ του WEF, ο Bancel δήλωσε ότι θα ήθελε να έχει εργοστάσια παραγωγής εμβολίων με βάση την τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA σε κάθε ήπειρο, καθώς η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζεται να δημιουργήσει τέσσερις εγκαταστάσεις.

Η εταιρεία, της οποίας τα εμβόλια COVID-19 παρασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελβετία, κατασκευάζει ή σχεδιάζει να κατασκευάσει εργοστάσια στον Καναδά, την Αυστραλία, τη Βρετανία και την Κένυα, είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή