Την παράταση κατά 14 ημέρες, έως τις 3 Φεβρουαρίου 2023, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό που αφορά στην αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. (Ο.Λ.Β. Α.Ε.) μέσω διάθεσης πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που ανέρχεται σε τουλάχιστον 67%, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ , την Τετάρτη.

Η χορήγηση παράτασης κρίθηκε σκόπιμη κατόπιν σχετικών αιτημάτων τεσσάρων επενδυτικών σχημάτων, γεγονός που επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της Ο.Λ.Β. Α.Ε.

Αεροδρόμιο Αθηνών: Το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της Ο.Λ.Β. Α.Ε. έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει το 2062. Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο και υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την Deloitte Business Solutions S.A. και την Euroconsultants S.A. να ενεργούν από κοινού ως οικονομικοί σύμβουλοι και η εταιρεία Doxiadis Associates έχει αναλάβει χρέη τεχνικού συμβούλου όσον αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία και τη συναλλαγή.

 Έργα 370 εκατ. ευρώ στην πρώτη γραμμή της task force για το 2023

Επιπλέον, προχωρώντας με ταχείς ρυθμούς έργα συνολικού προϋπολογισμού 370 εκατ. ευρώ, η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ προετοιμάζεται να βγάλει στον αέρα διαγωνισμούς 127,8 εκατ. ευρώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Με τα έργα αναβάθμισης της Δικαιοσύνης και της Υγείας, καθώς και την τεχνική υποστήριξη για το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας ΑΙΓΙΣ να καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος, το PPF βάζει ακόμη σε τροχιά την αξιοποίηση σημαντικών ακινήτων, αλλά και ψηφιακά έργα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα