«Η τεχνολογία στην ενέργεια είναι αυτό που αποζητούν οι περισσότεροι επενδυτές», τόνισε υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης σε αποκλειστική δήλωσή στον ot.gr , στο περιθώριο του Greek Davos, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των επαφών με διάφορα επενδυτικά σχήματα, ο κ. Τσακίρης είπε:

Νταβός – Γιαννόπουλος στον ΟΤ: «Είμαστε το success story και πρέπει να το ακολουθήσουμε»

«Η Ελλάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει ισχυρή παρουσία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός μέσω του Greek House και στόχος μας είναι να δείξουμε τις επενδυτικές προοπτικές που έχει η χώρα μας, να τραβήξουμε διεθνείς επενδυτές, δηλαδή άμεσες ξένες επενδύσεις, και γενικά να ανεβάσουμε την εικόνα της χώρας με στοιχεία και δεδομένα σε ένα ακόμα παραπάνω επίπεδο από ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα.

Κάθε μέλος της κυβέρνησης που είναι εδώ έχει μια συγκεκριμένη αποστολή. Από τη μεριά της δικιά μας είδαμε πολλούς επενδυτές, μιλήσαμε με funds τα οποία ενδιαφέρονται να επενδύσουν ειδικά σε νεοφυείς τεχνολογικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, είδαμε πιθανές συνεργασίας με χρηματοδοτικά σχήματα του εξωτερικού και γενικά νομίζω πως ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη περίοδος  αυτές οι δύο ημέρες στο Νταβός και σύντομα θα έχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα».

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, ο κ. Τσακίρης τόνισε:

«Προφανώς το κέντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι ο ενεργειακός τομέας αλλά και η τεχνολογία. Αν τα συνδυάσουμε αυτά τα δύο, νομίζω πως η τεχνολογία στην ενέργεια είναι αυτό που αποζητούν οι περισσότεροι επενδυτές. Αυτό που βλέπουμε εμείς στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε μια καλή παραγωγή τεχνολογίας σε ό,τι αφορά στην ενέργεια αλλά και αρκετά σημαντικά projects ενεργειακά τα οποία ζητούν επιπλέον κεφάλαια».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2023, ο κ. Τσακίρης δήλωσε στον ot.gr:

«Το ΠΔΕ του 2022, αλλά και των ετών 2021 και 2020 υπερεκτελέστηκε και αυτό δείχνει τη ζήτηση που υπάρχει ειδικά στις δημόσιες υποδομές έτσι ώστε να γίνουν περισσότερες επενδύσεις. Για το 2023, το ΠΔΕ τόσο το συγχρηματοδοτούμενο όσο και το εθνικό είναι ελαφρώς μεγαλύτερα, ειδικά δε το συγχρηματοδοτούμενο εμπεριέχει και μόχλευση ευρωπαϊκών και ιδιωτικών πόρων, προσβλέπουμε σε μεγαλύτερη μόχλευση έτσι ώστε τελικά να κάνουμε παραπάνω με τα ίδια χρήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες