Τον διορισμό του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Kουρόντα, του οποίου η πενταετής θητεία λήγει στις 8 Απριλίου, ακολουθεί μια χαλαρή νομισματική πολιτική που έχει οδηγήσει στην περαιτέρω αύξηση των τιμών,με τον πληθωρισμό σε υψηλά 41 ετών, την ίδια στιγμή που οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες έχουν αυξήσει τα επιτόκια.

Τράπεζες: Ετοιμάζονται για τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας από την κρίση του 2008

Τον Φλεβάρη ο διάδοχος

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας «ταρακούνησε» τις παγκόσμιες αγορές τον Δεκέμβριο, διευρύνοντας το εύρος-στόχο για την απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε την Κυριακή ότι θα διορίσει νέο διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας τον επόμενο μήνα.

Ο Κισίντα είπε αρχικά σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του Τόκιο ότι θα αποφάσιζε για την αντικατάσταση του Κουρόντα λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση για τον Απρίλιο, αλλά όταν «πιέστηκε» ανέφερε ότι αυτό θα συμβεί πιθανότατα τον Φεβρουάριο.

Πιο ευέλικτη αγορά ομολόγων

Το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BOJ,Sayuri Shirai, ο οποίος θεωρείται υποψήφιος για υποδιοικητής, δήλωσε την Κυριακή ότι η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να κάνει την αγορά κρατικών ομολόγων πιο ευέλικτη, και ότι τα χαμηλά επιτόκια είναι δικαιολογημένα.

Υπάρχουν επίσης εικασίες για αλλαγές στην πολιτική μεταξύ της κεντρικής τράπεζας και της κυβέρνησης, στην οποία η BOJ δεσμεύεται να επιτύχει τον στόχο πληθωρισμού 2% όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ο Kισίντα από την άλλη, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη «βασική στάση» ότι η κυβέρνησή του και η BOJ συνεργάζονται «για να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη που περιλαμβάνει διαρθρωτικές αυξήσεις μισθών και να φτάσει στο στόχος σταθερότητας τιμών σταθερά και βιώσιμα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή