Γενναιόδωρες αυξήσεις της τάξης του 40% θα δώσει η εταιρεία  ρούχων Uniqlo, θυγατρική της Fast Retailing Co., στους εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια διατήρησης και παροχής κινήτρων στο προσωπικό της, την ώρα που η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον υψηλότερο πληθωρισμό εδώ και δεκαετίες, φτάνοντας στο 4% μετά από το 1982.

Οι αυξήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, αφορούν τους εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία καθώς και στα καταστήματα, ενώ θα δοθούν και στους νεοπροσλαμβανόμενους, ατους διευθυντές καταστημάτων και σε μια ευρύτερη ομάδα εργαζομένων.

Ιαπωνία: Κρατικό κίνητρο 7.200 ευρώ για κάθε παιδί, για να φύγουν οικογένειες από το Τόκιο

Ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής και προμηθευτής ρούχων της λεγόμενης γρήγορης μόδας της Ασίας, συνεχίζει τον χορό των αυξήσεων μισθών που ανακοίνωσαν άλλες εγχώριες επιχειρήσεις όπως η Nippon Life Insurance Co. και η Suntory Holdings Ltd. Την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος στην Ιαπωνία είναι ο χαμηλότερος μεταξύ των χωρών της G7, ενώ η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έχει παραμείνει στάσιμη εδώ και δεκαετίες.

Στο εξής, οι αποδοχές των εργαζομένων θα αποφασίζεται σε εναρμόνιση με παγκόσμια κριτήρια αξιολόγησης με βάση την απόδοση και την αποτελεσματικότητα στην εργασία καθώς και την ικανότητα συνεισφοράς στην επιχείρηση, ανακοίνωσε η Fast Retailing.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχικοί μηνιαίοι μισθοί για αποφοίτους πανεπιστημίου θα αυξηθούν στα 300.000 ¥ (2.270 $) από 255.000 ¥, ενώ οι μισθοί για τους νέους διευθυντές καταστημάτων θα αυξηθούν σε 390.000 ¥ από 290.000 ¥. Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τους ετήσιους μισθούς έως και 40%, πρόσθεσε.

Χορός αυξήσεων

Η απόφαση αυτή της Uniqlo ακολουθεί μια σειρά από παρόμοιες κινήσεις στις ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Η Nippon Life Insurance σχεδιάζει να αυξήσει τους μισθούς των αντιπροσώπων πωλήσεων κατά περίπου 7%, αυξάνοντας το κόστος προσωπικού κατά 100 εκατομμύρια ¥, ενώ η Suntory θα αυξήσει τους μισθούς κατά περίπου 6%.

Η Brewers Asahi Group Holdings Ltd., η Kirin Holdings Co. και η Sapporo Holdings Ltd. εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο αύξησης των βασικών μισθών, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο μέσος ετήσιος μισθός στην Ιαπωνία ήταν 39.700 $ το 2021, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ ήταν 51.600 δολάρια και οι ΗΠΑ είχαν το υψηλότερο επίπεδο των 74.700 δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή