Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης σε δεκάδες μετοχές προχώρησε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Μεταξύ των μετοχών που τέθηκαν στην προσωρινή αναστολή ήταν αυτές των Morgan Stanley, Verizon, AT&T, Nike, McDonald’s, AMC, 3M, Wells Fargo, Rio Tinto και Shell.

Σύμφωνα με το αμερικανικό χρηματιστήριο, ο μηχανισμός για την αναστολή διαπραγμάτευσης ενεργοποιήθηκε κατόπιν μεγάλων διακυμάνσεων που εμφάνιζαν οι δεκάδες μετοχές στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Όπως συμβαίνει σε πολλά χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, έτσι και το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει υιοθετήσει έναν μηχανισμό ασφαλείας όταν κάποια ή κάποιες μετοχές παρουσιάζουν μεγάλου εύρους μεταβολές είτε σε θετικό είτε σε αρνητικό έδαφος.

Οι προβολείς της Wall στα οικονομικά αποτελέσματα

Εντέλει οι σημερινές ευρείας κλίμακας διακυμάνσεις οφείλονταν σε τεχνικό λάθος και κατόπιν των απαραίτητων ελέγχων οι μετοχές διατέθηκαν ξανά για διαπραγμάτευση στους επενδυτές. Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει το CNBC, σε μια φυσιολογική ημέρα στο αμερικανικό χρηματιστήριο καμία ή ελάχιστες είναι οι μετοχές οι οποίες μπορεί να τεθούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

Δημοσιογράφος του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης, επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε οφειλόταν σε τεχνικό λάθος και δεν ήταν κάτι που αφορούσε τις συναλλαγές στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων.

Η αναστάτωση αυτή δεν επηρέασε τις μετοχές που βρέθηκαν προσωρινά εκτός ταμπλό, καθώς ακολουθούν τη γενικευμένη τάση στη Wall Street, καταγράφοντας ήπιες απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street