Θετικά, αλλά με αρκετή επιφυλακτικότητα, κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ναι μεν κρατάει τα επίπεδα των 1.000 μονάδων, αλλά οι δυνάμεις που απαιτούνται για την αποφασιστική ανοδική διαφυγή δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,70% στις 1.004,76 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά χρειάζεται περισσότερη αποφασιστικότητα για να επιβεβαιώσει την κατάκτηση τετραψήφιων επιπέδων, ωστόσο ουδείς μπορεί να παραβλέψει τη μεγάλη κίνηση που έχει κάνει από τα μέσα του Δεκεμβρίου. Ήταν άλλωστε αναμενόμενη η επιφυλακτικότητα σε ένα επίπεδο που έχει να δει από τον Δεκέμβριο του 2014 και έχει στοιχειώσει ουκ ολίγες φορές τους long.

Εάν δεν υπάρξει κάποιος καταλύτης που να δώσει την ώθηση που χρειάζεται η αγορά, τότε προφανώς θα πρέπει οι long να κάνουν υπομονή εωσότου υπάρξουν κάποιες διορθώσεις, απαραίτητες για τη βελτίωση της ρευστότητας της αγοράς. Άλλωστε, αυτό που επισημαίνουν και αρκετοί εγχώριοι αναλυτές είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη εισροή κεφαλαίων για να κατοχυρωθούν με αποφασιστικότητα τα επίπεδα, διαφορετικά θα πρέπει με τα εσωτερικά καύσιμα να συντηρηθεί ο γενικός στα τρέχοντα.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Βιοχάλκο σημειώνει ισχυρά κέρδη της τάξεως του 2,78%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με σημαντική άνοδο. Σε θετικά εδάφη είναι οι Λάμδα, Εθνική, ΟΠΑΠ, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Alpha Bank και Coca Cola. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης,  Aegean, ΟΛΠ, Motor Oil, Eurobank, Jumbo, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες