Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τα τελευταία στοιχεία για τον έκτακτο δείκτη υπεύθυνων προμηθειών της ευρωζώνης τον Ιανουάριο, προκειμένου να διαγνώσουν εάν η οικονομία αντέχει στις αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Κέρδη στη σκιά των αργιών στην Ασία

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,4%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,43% στις 7.751 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,06% στις 15.111 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,16% στις 7.043 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η ασφαλιστική εταιρεία Topdanmark ενισχύεται κατά 3,7%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου και την πρόταση μερίσματος, ενώ η εταιρεία παραγωγής νοσοκομειακού εξοπλισμού Ambu σημειώνει πτώση 4,6%, αφού η SEB μείωσε τη σύσταση της μετοχής σε «πώληση» από «διακράτηση».

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να βελτιωθεί για τέταρτο συνεχή μήνα τον Φεβρουάριο, καθώς οι τιμές της ενέργειας μειώνονται, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου GfK. Το ινστιτούτο ανέφερε ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος αυξήθηκε στο -33,9 ενόψει Φεβρουαρίου από την αναθεωρημένη μέτρηση του -37,6 τον Ιανουάριο, αλλά ήταν ελαφρώς κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για -33,0.«Η πτώση των τιμών της ενέργειας, όπως για τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης, έδειξε ότι το καταναλωτικό κλίμα είναι λιγότερο δυσοίωνο», δήλωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος της GfK, Rolf Buerkl. Παρ’ όλα αυτά, προειδοποίησε ότι το 2023 θα παραμείνει δύσκολο για τη γερμανική οικονομία. Ο Buerkl δήλωσε ότι η ιδιωτική κατανάλωση δεν θα μπορέσει να συμβάλει θετικά στη συνολική οικονομική ανάπτυξη φέτος, προσθέτοντας ότι αυτό σηματοδοτείται από το ακόμη πολύ χαμηλό επίπεδο του δείκτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές