Νόμος που θα καθιστά υποχρεωτικό τον ορισμό… ραντεβού για να διασχίσει κανείς τα σύνορα προωθείται στη Βουλή της Ρωσίας, εγείροντας νέους φόβους ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε να επιβάλει περισσότερους περιορισμούς στα ταξίδια εντός και εκτός Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τροποποιήσεις σε νόμο για τις μεταφορές, που εισήχθησαν στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα, προβλέπουν ότι «οχήματα που ανήκουν σε ρωσικές μεταφορικές εταιρείες, σε ξένες μεταφορικές εταιρείες, σε πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε ξένους πολίτες, σε απάτριδες και σε άλλους χρήστες του οδικού δικτύου» θα πρέπει να κλείνουν ημερομηνία και ώρα «προκειμένου να διασχίσουν τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Σερβία: Ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία στα σύνορα με το Κόσοβο

«Μόνο για τα φορτηγά»

Μετά από εικασίες ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να δυσκολέψουν την έξοδο των απλών Ρώσων από τη χώρα, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλέστηκαν το υπουργείο Μεταφορών λέγοντας ότι οι περιορισμοί θα ισχύουν μόνο για φορτηγά και θα εφαρμοστούν μόνο σε ορισμένα σημεία διέλευσης των χερσαίων συνόρων της Ρωσίας.

«Ο κύριος σκοπός του νομοσχεδίου είναι ο εξορθολογισμός της κίνησης των φορτηγών που διέρχονται από τα σημεία ελέγχου και η μείωση της συμφόρησης των εμπορευματικών μεταφορών κοντά στα συνοριακά σημεία ελέγχου», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο το υπουργείο Μεταφορών.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων νωρίτερα την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία, η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου, εφόσον εγκριθεί από το ρωσικό κοινοβούλιο.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι εγκατέλειψαν τη χώρα πέρυσι, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη σκληρή καταστολή των εγχώριων αντιπάλων του Κρεμλίνου και την μερική επιστράτευση που οδήγησε περισσότερους από 300.000 άνδρες στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα