Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμων, ειδικά στον Dow Jones, επικράτησε σήμερα στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα να κυριαρχούν στο ενδιαφέρον των επενδυτών, διαφοροποιώντας συνεχώς τις προτιμήσεις και τις εντολές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,03% στις 33.743 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,02% στις 4.016 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,18% στις 11.313 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Microsoft βρέθηκαν στο επίκεντρο, καθώς μάζεψαν τις απώλειες κάτω από το 1%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Παρά την υπέρβαση των εκτιμήσεων των αναλυτών, η διοίκηση έδωσε αρνητική καθοδήγηση για τα κέρδη της.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για περισσότερα εταιρικά κέρδη αυτή την εβδομάδα, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση. Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 70 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη τέταρτου τριμήνου και το 65% από αυτές ανακοίνωσαν αποτελέσματα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα, σύμφωνα με την Refinitiv.

«Με τον κύριο όγκο των κερδών να βρίσκεται ακόμη μπροστά στην αγορά, το ερώτημα κατά πόσον η στροφή προς την ανάπτυξη που σηματοδοτείται από τα πρόσφατα ράλι είναι δικαιολογημένη θα μπορούσε να απαντηθεί από ανοδικές εκπλήξεις στα κέρδη και σταθερά guidance», σχολίασε ο Quincy Krosby, της LPL Financial.

Επίσης, ο Mike Wilson της Morgan Stanley δήλωσε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για πιο δύσκολους καιρούς. «Οι αριθμοί θα μειωθούν τελικά με τρόπο που δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να συμβεί για το τέταρτο τρίμηνο», δήλωσε ο Wilson. Ο ίδιος αναμένει ότι τα κέρδη θα επηρεαστούν από τις προσπάθειες των καταναλωτών να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η ζήτηση για εβδομαδιαία στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα επιτόκια μειώθηκαν για τρίτη συνεχή περίοδο. Ο συνολικός όγκος των αιτήσεων αυξήθηκε κατά 7% την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Mortgage Bankers Association.

Ταυτόχρονα, τα επιτόκια μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, με το μέσο επιτόκιο της σύμβασης για τα 30ετή στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου με προσαρμοσμένο υπόλοιπο δανείου να μειώνεται στο 6,2% από 6,23%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street