Σε οριακά εδάφη έκλεισε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως αν και έδειξε κάποια σπασμωδικότητα μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ, η τελική του εικόνα επιβεβαίωσε ότι ο πολιτικός κίνδυνος παραμένει μικρός. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,01% στις 993,86 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 81 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Δέχεται εταιρικές πιέσεις

Όπως έχουν σημειώσει αρκετοί αναλυτές τις τελευταίες ημέρες, η αγορά χρειάζεται μια διόρθωση που να βελτιώσει τη ρευστότητα. Μια ρευστότητα που θα αποδειχθεί πολύτιμη όσο ο γενικός δείκτης καλείται να διαχειριστεί τις πιέσεις από την κατοχύρωση των κερδών στους περισσότερους τίτλους, προκειμένου να μην ανοίξει το κανάλι του πισωγυρίσματος στην επόμενη σημαντική στήριξη των 970 – 975 μονάδων. Πάντως σήμερα, η στήριξη των 990 μονάδων ενεργοποιήθηκε αποτελεσματικά, με στηρίξεις από συγκεκριμένους τίτλους, όπως ο Τιτάν και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Έτσι, προς ώρας, η εικόνα της αγοράς το τελευταίο διήμερο δεν δείχνει να επηρεάζει μεγάλες long θέσεις, δεδομένου του ότι το ΧΑ χρειαζόταν μια στάση μετά τη μεγάλη κίνηση. Το ερώτημα είναι εάν αυτή η εικόνα συντηρηθεί επί μακρόν, δημιουργώντας αμφιβολίες για την επιθετική ανοδική τάση της αγοράς, ή αν αποτελέσει ένα «διάλλειμα» μέχρι τη συνέχιση του γενικού δείκτη σε επίπεδα πάνω από τις 1.000 μονάδες.

Σημείο αναφοράς το τετραψήφιο νούμερο

Οι επόμενες ημέρες προφανώς δεν θα δώσουν νέα δεδομένα σε μια αγορά που αναητά πιο βραχυπρόθεσμους λόγους ανόδους, με την Euroxx μάλιστα να επιβεβαιώνει την προοπτική της συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα με σημείο αναφοράς το τετραψήφιο νούμερο. Ένα νούμερο που είναι εφικτό, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, δεδομένης της εικόνας τόσο της αγοράς όσο και της οικονομίας.

Μόνο σήμερα η Pantelakis Sec ανέφερε ότι η ανθεκτική οικονομία, το ελκυστικό προφίλ χρέους, σε συνδυασμό με το μεγάλο ταμειακό απόθεμα, την τετραετή περίοδο σπάνιας πολιτικής σταθερότητας, τα ισχυρά εταιρικά κέρδη και τις ελκυστικές αποτιμήσεις, στηρίζουν σύμφωνα με την Pantelakis Securities, την εγχώρια μετοχική αγορά.

Σε επίπεδο τίτλων, ο Τιτάνας, μετά και το guidance των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε, έκλεισε με άλμα 6,66%, με τις Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Quest και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Λάμδα και Autohellas, ενώ σε αρνητικά οι ΟΤΕ, Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Motor Oil, Εθνική και ΟΛΠ. Οι πιέσεις ήταν αυξημένες σε Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Σαράντης και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες