Τελικά, εγκατέλειψε τα σχέδιά του συγχώνευση των εταιρειών Fox και News Corp ο 91χρονος πασίγνωστος μιντιάρχης Ρούπερτ Μέρντοχ.

Οι εταιρείες του Μέρντοχ ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι οι «ειδικές επιτροπές» που συστάθηκαν για τη διερεύνηση των όρων της πιθανής συγχώνευσης θα διαλυθούν με το σκεπτικό ότι η πρόταση δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των μετόχων των δύο εταιρειών «αυτή τη στιγμή», σύμφωνα με τους FT.

Τόσο ο Μέρντοχ όσο και ο γιος του Λακλάν αναγκάστηκαν να θεωρήσουν ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν «βέλτιστη» για τους μετόχους, αντιλαμβανόμενοι της επιφυλάξεις των μεγάλων επενδυτών που φοβούνταν ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα αποτύγχανε.

Εκτός από τη διακοπή της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης, η News Corp βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για να πουλήσει το 80% του μεριδίου της Move στην ανταγωνιστική CoStar, σύμφωνα με τρία άτομα που ενημερώθηκαν για τις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, το μερίδιο στη Move, εντός της οποίας λειτουργεί το realtor.com στις ΗΠΑ μεταξύ άλλων ιστότοπων ακινήτων, αποτιμάται στα «λιγα δισεκατομμύρια» δολάρια, σημείωναν άνθρωποι με γνώση της κατάστασης.

Επανασχεδιασμός

Ο Μέρντοχ πρότεινε, κατά τον περασμένο Οκτώβριο, τον επανασυνδυασμό της τηλεοπτικής ομάδας που «έτρεχε» Fox News με τον ιδιοκτήτη (και) εφημερίδων, συμπεριλαμβανομένης της Wall Street Journal, να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ερείπια της μιντιακής αυτοκρατορίας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μέρντοχ, πλέον 91 ετών, πίστευε ότι υπήρχαν ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ των ειδησεογραφικών του μέσων του Fox και της News Corp, συμπεριλαμβανομένων των Fox Business, Fox News, Barron’s, MarketWatch και The Wall Street Journal. Ωστόσο, ήρθε αντιμέτωπος με ορισμένους μεγάλους μετόχους της News Corp που πίστευαν ότι η συγχωνευμένη εταιρεία θα άξιζε λιγότερο στο χρηματιστήριο από τους ομίλους μεμονωμένα.

Η News Corp κατέχει περίπου το 80% της Move, ενώ το υπόλοιπο 20% κατέχει η REA Group, ο εισηγμένος αυστραλιανός όμιλος ακινήτων που επίσης ανήκει κατά πλειοψηφία στη News Corp. Η CoStar είναι εισηγμένη στο Nasdaq, κατέχοντας τις Apartments.com , LoopNet και Homes.com. Ο όμιλος είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ψηφιακών ακινήτων στην Αμερική, με χρηματιστηριακή αξία περίπου 32 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή