Στερούνται ουσίας οι κατηγορίες των αρχών των ΗΠΑ για εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στις ψηφιακές διαφημίσεις, υποστηρίζει η μητρική της Google. Μία ημέρα αφότου το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μαζί με οκτώ αμερικανικές πολιτείες μήνυση κατά της Alphabet, η εταιρεία πέρασε στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι θα υποστηρίξει τη θέση της δυναμικά.

Google: Μήνυση από το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ

Στη μήνυση το υπουργείο απαιτεί η Google να πουλήσει τη δική της σουίτα διαχείρισης διαφημίσεων, μια σουίτα από την οποί προήλθε το 12% των εσόδων της εταιρείας το 2021 και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις της μηχανής αναζήτησης αλλά και των υπηρεσιών στο υπολογιστικό νέφος. Να σημειωθεί επίσης, ότι περί του 80% των εσόδων της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρεία προέρχεται από τις διαφημίσεις.

Η θέση της Google είναι ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε ένα ελλιπές επιχείρημα το οποίο θα επιβραδύνει την καινοτομία, θα αυξήσει τις διαφημιστικές προμήθειες και θα καταστήσει πιο δύσκολο για τις μικρές επιχειρήσεις και για τους εκδότες να αναπτυχθούν.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει ότι οι έρευνες που διεξάγει όπως και τα νομοσχέδια που καταρτίζει για τις Big Tech, έχουν στόχο να διευρύνουν το πεδίο δράσης των μικρότερων ανταγωνιστών, οι οποίοι έχουν απέναντί τους μια μικρή ομάδα πανίσχυρων εταιρειών όπως οι Amazon.com, Facebook και Apple.

«Σε αντίθεση με προηγούμενες υποθέσεις/έρευνες για τις πρακτικές της Google στις διαφημίσεις, θεωρούμε ότι η αγωγή του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αρκετά ουσιώδης και προλαμβάνει κάποιες πιθανές υπερασπιστικές γραμμές της εταιρείας», σημειώνει ο αναλυτής της Wells Fargo, Μπράιαν Φιτζέραλντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων