Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός φορτηγού πλοίου στα ανοικτά της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας νωρίς το πρωί της Τετάρτης εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή της χώρας, η οποία συνεχίζει τις έρευνες για επιζώντες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, έξι άνθρωποι που διασώθηκαν παρέμεναν χωρίς τις αισθήσεις τους, ενώ πέντε είχαν ανανήψει μέχρι τις 13:30 ώρα Ελλάδας, ανέφερε η ιαπωνική ακτοφυλακή, επικαλούμενη εν μέρει πληροφορίες από την αντίστοιχη νοτιοκορεατική αρχή.

Ελευσίνα: Απομακρύνθηκε το δεύτερο ναυάγιο από τον ιστορικό λιμένα του Φονιά

Το ναυάγιο

Το εγγεγραμμένο στο Χονγκ Κονγκ «Jintian», χωρητικότητας 6.651 τόνων -στο οποίο επέβαιναν 22 μέλη του πληρώματος που ήταν υπήκοοι της Κίνας ή της Μιανμάρ, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης- εξέπεμψε σήμα κινδύνου αργά την Τρίτη, ανέφερε η ιαπωνική ακτοφυλακή.

Η περιοχή όπου βυθίστηκε το πλοίο βρίσκεται μεταξύ του Ναγκασάκι και του νησιού Τζέτζου της Νότιας Κορέας, περιοχή στην οποίαν εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, επικαλούμενα άτομο που βρισκόταν στο πλοίο, ανέφεραν ότι το πλοίο πήρε κλίση και εν συνεχεία σημειώθηκε εισροή υδάτων. Όλο το πλήρωμα μεταφέρθηκε σε σωσίβιες λέμβους.

Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για το τι προκάλεσε την ανατροπή του πλοίου. Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής δήλωσε ότι οι άνεμοι ήταν ισχυροί εκείνη την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο μετέφερε ξυλεία από τη Μαλαισία στην Incheon της Νότιας Κορέας.

Η ακτοφυλακή ζήτησε βοήθεια από περιπολικά πλοία και αεροσκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή δυτικά του Ναγκασάκι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Hirokazu Matsuno.

Κακοκαιρία

Τα δυτικά τμήματα της Ιαπωνίας επλήγησαν από χειμωνιάτικες καταιγίδες που έφεραν ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους την Τρίτη.

Ένα άλλο πλοίο προσάραξε λόγω των ισχυρών ανέμων στα ανοικτά των νότιων ιαπωνικών νησιών της Οκινάουα την Τρίτη. Τα 19 μέλη του πληρώματός του από την Κίνα διασώθηκαν, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα