Αποκλεισμός τέλος για τον Ντόναλντ Τραμπ. Η Meta ανακοίνωσε ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος θα επιστρέψει σε Facebook και Instagram μετά τον δίχρονο αποκλεισμό του από τις δύο πλατφόρμες εξαιτίας των fake news που δημοσίευε και τα εμπρηστικά του ποσταρίσματα κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάικλ Κλεγκ, πρόεδρος των διεθνών σχέσεων της Meta, ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα επιστρέψει «τις ερχόμενες εβδομάδες», αλλά «με νέες προστατευτικές δικλείδες για την αποτροπή επαναλαμβανόμενων παραβάσεων».

«Όπως κάθε άλλος χρήστης του Facebook ή του Instagram, ο κ. Τραμπ υπόκειται στα πρότυπα της κοινότητάς μας», έγραψε ο Κλεγκ.

Οι εμπρηστικές αναρτήσεις του Τραμπ

Όπως υπενθυμίζει ο Guardian, ο Τραμπ απομακρύνθηκε από τις πλατφόρμες της Meta μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, κατά τη διάρκεια των οποίων ανάρτησε ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι στις εκλογές υπήρχε κλοπή, επαινούσε τους όλο και πιο βίαιους διαδηλωτές και καταδίκασε τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ακόμη και όταν ο όχλος των οπαδών του απειλούσε τη ζωή του.

Ο Κλεγκ δήλωσε ότι η αναστολή ήταν «μια έκτακτη απόφαση που ελήφθη υπό έκτακτες περιστάσεις» και ότι η Meta στάθμισε «αν εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοιες έκτακτες περιστάσεις που δικαιολογούν την παράταση της αναστολής πέραν της αρχικής διετούς περιόδου».

Τελικά, η εταιρεία αποφάσισε ότι οι πλατφόρμες της θα πρέπει να είναι διαθέσιμες για «ανοιχτή, δημόσια και δημοκρατική συζήτηση» και ότι οι χρήστες «θα πρέπει να είναι σε θέση να ακούσουν τι λέει ένας πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ένας δηλωμένος υποψήφιος για το αξίωμα αυτό ξανά», έγραψε ο Κλεγκ.

«Το κοινό θα πρέπει να είναι σε θέση να ακούει τι λένε οι πολιτικοί του – τα καλά, τα κακά και τα άσχημα – ώστε να μπορεί να κάνει τεκμηριωμένες επιλογές στην κάλπη», υποστήριξε. Στην ανάρτησή του παραδέχθηκε ότι αυτή η επιλογή θα προκαλέσει σφοδρή κριτική.

Η ανάρτηση του Κλεγκ στο Twitter

Αν και δεν είναι σαφές αν ο πρώην πρόεδρος θα αρχίσει να δημοσιεύει και πάλι, όπως σημειώνει ο Guardian, η εκστρατεία του ανέφερε ότι είχε την επιθυμία να επιστρέψει στις πλατφόρμες σε επιστολή που έστειλε στη Meta τον Ιανουάριο.

«Πιστεύουμε ότι η απαγόρευση του λογαριασμού του προέδρου Τραμπ στο Facebook έχει διαστρεβλώσει δραματικά και εμποδίσει τον δημόσιο διάλογο», ανέφερε η επιστολή των ανθρώπων του Τραμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα