Σε ένα ιδιαίτερα ρευστό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον διεθνώς, ο διάλογος στο πεδίο της ενέργειας επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο θα πετύχουμε την ενεργειακή ανεξαρτησία παράλληλα με την ενεργειακή μετάβαση.

Η χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η επιτάχυνση της διείσδυσής τους στο ενεργειακό μίγμα είναι πλέον αντιληπτό ότι καθίσταται περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Στην Ελλάδα η αξιοποίηση του εγχώριου δυναμικού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας μας, καθώς διαθέτουμε πλούσιο αιολικό και ηλιακό δυναμικό. Ταυτόχρονα όμως συνιστούν τις τεχνολογίες ενέργειας με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η MORE, που δραστηριοποιείται δυναμικά στις καθαρές μορφές ενέργειας και αποτελεί συνειδητή επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Motor Oil. Με έμφαση στην καινοτομία, η MORE αναπτύσσεται ταχύτατα υλοποιώντας έργα μεγάλης αξίας και κομβικής σημασίας σε νέα πεδία του ενεργειακού κλάδου. Στόχος της είναι να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας, στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας και στην υλοποίηση των περιβαλλοντικών της δεσμεύσεων.

Μετά την ενσωμάτωση του χαρτοφυλακίου από την εξαγορά του 75% του κλάδου ΑΠΕ του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η MORE πλησιάζει τον επόμενο στόχο της για εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1GW, η οποία θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει με πράσινη ενέργεια περίπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να έχουμε εγκατεστημένη ισχύ της τάξης των 2 GW το 2030, με την άριστη λειτουργία των έργων να αποτελεί σημαντικότατο στρατηγικό πλεονέκτημα.

Σήμερα, η MORE είναι ένας από τους μεγαλύτερους ΦΟΣΕ στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας περίπου 0,5 GW. Συνολικά η MORE θα είναι μία εταιρεία με περίπου €130 εκατ. EBITDA και επενδεδυμένα κεφάλαια €1,6 δισ.

Τα πλάνα της MORE περιλαμβάνουν και την περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των συστημάτων αποθήκευσης αλλά και την εστιασμένη ενασχόληση με τα υπεράκτια αιολικά.

Η MΟRE οδηγεί την πράσινη μετάβαση και επενδύει στη νέα εποχή της ενεργειακής βιωσιμότητας. Σε μια εποχή όπου οι ΑΠΕ οφείλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζοντας πλεονεκτήματα με άμεσο όφελος για τους καταναλωτές.

H MORE ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των κοινωνιών για καθαρή ενέργεια, ενώ υιοθετούμε παγκόσμια πρότυπα και προδιαγραφές υλοποιώντας επενδύσεις στο μέλλον της ενέργειας.

Με συνέπεια και ακεραιότητα, με σεβασμό στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον και με μοναδικό γνώμονα τη δημιουργία αξίας για τις μελλοντικές γενιές, η MORE στοχεύει σε ένα βιώσιμο μέλλον με ανθεκτικά ενεργειακά συστήματα, με περισσότερη ενέργεια και περισσότερες εναλλακτικές.

Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής, MORE

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Experts