Στην εκτίμηση ότι μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία είναι πιθανό να καταστεί ο πλησιέστερος ανταγωνιστής της Tesla, διατύπωσε το αφεντικό της μεγαλύτερης σήμερα βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, Ιλον Μασκ. Μάλιστα έσπευσε να προσθέσει ότι η εν λόγω εταιρεία «κερδίζει στην Κίνα» αυτή τη στιγμή.

Η Tesla έχει αρκετούς ανταγωνιστές στην Κίνα στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς νεοφυών επιχειρήσεων όπως η Nio, η Xpeng και η Li Auto.

Χρονιά – ρεκόρ το 2023 για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Tesla επί κινεζικού εδάφους είναι η αυτοκινητοβιομηχανία BYD που υποστηρίζεται από τον Warren Buffett. Το 2022, η BYD πούλησε 911.140 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως και συνολικά 1,8 εκατομμύρια οχήματα, συνυπολογίζοντας τα υβριδικά μοντέλα της. Η Tesla παρέδωσε 1,31 εκατομμύρια αυτοκίνητα συνολικά το 2022.

Το 2022, η BYD πούλησε 911.140 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως

Την πιο πάνω απάντηση έδωσε ο Μασκ όταν ερωτήθηκε σχετικά με το ανταγωνιστικό τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται εσχάτως στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με τα κέρδη της Tesla, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «είναι ενθουσιασμένη σχετικά με το μέλλον και, ότι θα είναι υπέροχο».

«Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τις εταιρείες αυτοκινήτων στην Κίνα. Είναι οι πιο ανταγωνιστικοί στον κόσμο… δουλεύουν πιο σκληρά και εργάζονται με τον πιο έξυπνο τρόπο… έχουμε μεγάλο σεβασμό για τις κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων με τις οποίες ανταγωνιζόμαστε», δήλωσε σχετικά ο Μασκ.

Η… μαντεψιά του Μασκ

«Και έτσι, αν επρόκειτο να μαντέψω… μάλλον κάποια εταιρεία από την Κίνα είναι πιο πιθανό να είναι δεύτερη μετά την Tesla», προέβλεψε ο Μασκ. Παράλληλα έσπευσε να προσθέτει ότι «η ομάδα της Tesla China κερδίζει» στη χώρα (σ.σ. στην Κίνα) χωρίς να διευκρινίσει κάτι πιο συγκεκριμένο.

Το Model 3 της Tesla ήταν πέμπτο στη λίστα των νέων ενεργειακών οχημάτων με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα το 2022, σύμφωνα με την China Passenger Car Association. Τα αυτοκίνητα της BYD και της SAIC-GM-Wuling πούλησαν περισσότερο το 2022 από το Model 3 της Tesla. Το Model Y της Tesla ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις ηλεκτρικό σπορ όχημα στην Κίνα, πίσω από ένα μοντέλο της BYD.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Mασκ αντιμετώπισε μια σειρά από προκλήσεις στην Κίνα τη χρονιά που μας πέρασε, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη λόγω των αυστηρών πολιτικών της χώρας για την αντιμετώπιση της Covid και των ελλείψεων σε εξαρτήματα και ανταλλακτικά.

Η Tesla μείωσε επίσης τις τιμές των αυτοκινήτων της στην Κίνα το 2022, εν μέσω σκληρού μακροοικονομικού περιβάλλοντος και μετριασμού της καταναλωτικής ζήτησης.

Εντείνεται ο ανταγωνισμός

Δεν είναι μόνο οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που ανταγωνίζονται την Tesla. Οι παραδοσιακοί γίγαντες αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη θέλουν επίσης ένα κομμάτι από την πίτα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, δήλωσε στο CNBC τον περασμένο Μάιο ότι η εταιρεία του μπορεί να ξεπεράσει την Tesla και να γίνει ο μεγαλύτερος

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.