Να επιβεβαιώσει την παρουσία του πάνω από τις 1.000 μονάδες επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μένει πιστό στον ανοδικό δρόμο που έχει πάρει τις τελευταίες εβδομάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,62% στις 1.010,19 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

H εικόνα της αγοράς

Η αγορά χρειάζεται ένα καλό κλείσιμο της εβδομάδας, πάνω από τις 1.000 μονάδες, προκειμένου να δώσει το μήνυμα της “κατάκτησης” του κρίσιμου αυτού ψυχολογικού επιπέδου. Και μέχρι τώρα δείχνει ότι είναι ικανή να το κρατήσει, ακόμη και αν αρκετοί τίτλοι της εμφανίζουν έντονη μεταβλητότητα.

Morgan Stanley: Συνέχεια στο «ράλι» των ελληνικών τραπεζών

Βέβαια, σημαντικά στηρίγματα δίνει η νέα ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά και τις τράπεζες από την Morgan Stanley, η οποία εκτιμά ότι θα συνεχιστεί το ράλι, παρά το δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς (10%-25%). Άλλωστε, ο αμερικανικός οίκος ενσωματώνει μια υψηλότερη γραμμή στα επιτόκια, αυξάνοντας τα EPS (κέρδη ανά μετοχή) κατά 6% περίπου κατά μέσο όρο για φέτος για τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος και αποτελεί σηματωρό για την ελληνική αγορά.

Σε επίπεδο τίτλων, της ανόδου ηγούνται οι Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα και Alpha Bank, ενώ θετικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Jumbo, Motor Oil, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Aegean, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Eurobank και Coca Cola, με τις ΔΕΗ, Εθνική, Quest και Σαράντη να κινούνται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών