Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία για την πορεία των τιμών καταναλωτή του Τόκιο τον Ιανουάριο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 4,3%, πλησιάζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 1981.

Ο Nikkei 225 έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις στις 27.382,56 μονάδες και ο Topix κέρδισε 0,22% για να κλείσει στις 1.982,66 μονάδες. Η απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου αυξήθηκε περισσότερο από 3%, στο 0,480%, πλησιάζοντας στο ανώτατο όριο του εύρους ανοχής στην καμπύλη αποδόσεων της κεντρικής τράπεζας.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε 0,34% υψηλότερα στις 7.493,8 μονάδες. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,62% στις 2.483,02 μονάδες, ενώ ο Kosdaq κέρδισε 0,31% στις 741,25 μονάδες, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών στην περιοχή.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,24% και ο δείκτης Hang Seng Tech Index ενισχύθηκε κατά 0,62%.

Οι μετοχές των εταιρειών του ομίλου Adani Group συνέχισαν να σημειώνουν έντονες απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στην Ινδία, αφού η εταιρεία Hindenburg, ανακοίνωσε την ανοικτή θέση της (short) στις εταιρείες του ομίλου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η Adani διέψευσε τους ισχυρισμούς σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, προσθέτοντας ότι ο όμιλος “αξιολογεί τις σχετικές διατάξεις σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ και της Ινδίας για διορθωτικά και τιμωρητικά μέτρα κατά της Hidenburg Research”.

Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Βομβάης μετοχές της Adani Enterprises υποχώρησαν περισσότερο από 5% στη σημερινή συνεδρίαση, η Adani Transmission υποχώρησε κατά 16,8%, η Adani Green Energy έχασε 14,9% και η Adani Power σημείωσε πτώση 8,4%. Η μετοχή της Adani Port σημείωσε επίσης πτώση 8,4%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το Τόκιο, αυξήθηκαν κατά 4,3% τον Ιανουάριο, υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Η μέτρηση ήταν επίσης υψηλότερη από τον στόχο της Τράπεζας της Ιαπωνίας για πληθωρισμό 2%, για όγδοο συνεχή μήνα μετά την αύξηση 2,1% τον Ιούνιο του 2022.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 5,8% για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η μέτρηση ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από εκείνη του προηγούμενου τριμήνου (6,4%). Σε τριμηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,7%, επίσης βραδύτερα από την ένδειξη 1,9% της προηγούμενης περιόδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές