Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να προσπαθούν να λύσουν την εξίσωση που δημιουργούν για τις κεντρικές τράπεζες τα τελευταία στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ενόψει των συνεδριάσεων της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,1%,. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,13% στις 7.750 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,05% στις 15.124 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,32% στις 7.073 μονάδες.

Morgan Stanley: Συνέχεια στο «ράλι» των ελληνικών τραπεζών

Σε επίπεδο τίτλων, η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης H&M σημειώνει πτώση 7%, αφού ανακοίνωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των λειτουργικών κερδών της, την οποία απέδωσε σε ένα πρόγραμμα αποδοτικότητας κόστους και στην αποχώρησή της από τη Ρωσία. Η βρετανική Sainsbury σημειώνει άνοδο 5,6%, αφού ο όμιλος λιανικής Bestway ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει μερίδιο 3,45% στην επιχείρηση.

Εν αναμονή των μάκρο

Σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία και τα δάνεια των νοικοκυριών της ευρωζώνης, με τις αγορές να αναμένουν να τα συνυπολογίσουν στις εκτιμήσεις τους για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 2 Φεβρουαρίου.

Τα οικονομικά στοιχεία παρακολουθούνται στενά από τις αγορές, ενώ οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής την επόμενη εβδομάδα. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεδριάζει από την Τρίτη έως την Τετάρτη, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας θα ανακοινώσουν την Πέμπτη τις αποφάσεις τους για τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές