Το πρώτο δείγμα γραφής για το θερινό πρόγραμμα του 2023 έδωσε εχθές η Aegean, ανακοινώνοντας την αύξηση της δραστηριότητάς της στην πολλά υποσχόμενη αγορά του Ισραήλ. Μια διεύρυνση που προετοιμάζει το έδαφος για αντίστοιχες κινήσεις του ελληνικού αερομεταφορέα, με το βλέμμα στραμμένο προς τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αλλά και στην ενίσχυση της παρουσίας του στην Ευρώπη.

Αεροπορικές εταιρείες: Αμείωτη η ζήτηση για ταξίδια παρά τη διαφαινόμενη ύφεση

Με τη θερινή σεζόν να έχει μπει σε τροχιά έναρξης νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με αφετηρία τα μέσα Μαρτίου, η Aegean αναμένεται να προχωρήσει αυτό το καλοκαίρι στη διεύρυνση της παρουσίας της και στη Σαουδική Αραβία. Στο ραντάρ βρίσκονται για το μέλλον και νέοι προορισμοί στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Η ανανέωση του στόλου με συνολικά 46 νέα Airbus 320neo και 321neo προσδίδει στην εταιρεία νέα δυναμική. Η εμβέλεια των νέων αεροσκαφών της δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πτήσεις διάρκειας έως και 5 ωρών. Με αυτό το δεδομένο, και όσο τα νέα αεροσκάφη εντάσσονται στον στόλο, η στρατηγική επέκτασης του δικτύου της αεροπορικής εταιρείας θα κατευθύνεται σε προορισμούς εντός αυτής της εμβέλειας. Εξάλλου, την εταιρεία διέπνεε φιλοσοφία ανάπτυξης ακόμα και μέσα στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Τρεις νέες συνδέσεις με Ισραήλ και +50% στις χωρητικότητες

Το φετινό καλοκαίρι, λοιπόν, η Aegean θα προσφέρει συνολικά εννέα απευθείας προορισμούς από το Ισραήλ σε Ελλάδα και Κύπρο. Τρία νέα απευθείας δρομολόγια προστίθενται στο δίκτυο από τα Ιωάννινα, τα Χανιά και την Καλαμάτα προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Πλέον της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που έχουν τακτικές εβδομαδιαίες πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, θα πραγματοποιούνται ακόμα τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από και προς Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο και Λάρνακα.

Παράλληλα, η εταιρεία αυξάνει τις πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας περεταίρω τη δραστηριότητά της στην αγορά του Ισραήλ. Ειδικά για το αεροδρόμιο της Αθήνας το Ισραήλ βρέθηκε το 2022 στην ενδέκατη θέση μεταξύ των κορυφαίων διεθνών αγορών σε όρους κίνησης. Η ανάκαμψη ήταν τόσο ισχυρή που στα μέσα Νοεμβρίου η κίνηση είχε ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019, ξεπερνώντας τους 500 χιλ. επιβάτες, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Επίσης, παρουσίασε την τρίτη ισχυρότερη ανάπτυξη μεταξύ των διεθνών αγορών του «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπερδιπλασιάζοντας τις επιδόσεις της (+111%).

Τα τρία νέα δρομολόγια θα προστεθούν στο θερινό πρόγραμμα της εταιρείας και θα εμφανιστούν στα συστήματα κρατήσεων τις προσεχείς ημέρες. Το πρώιμο για τα συνήθη δεδομένα άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, αποδίδεται από πηγές της αγοράς και στο πρόγραμμα κινήτρων που εφάρμοσε το υπουργείο Τουρισμού ώστε να τονώσει τη χειμερινή περίοδο.

Η AEGEAN προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική κίνηση από τη συγκεκριμένη αγορά προς την Ελλάδα, καθώς η ζήτηση ανεβάζει στροφές, αυξάνει τις προσφερόμενες θέσεις κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά, από το 2002 που επιχειρεί στο Ισραήλ έχει μεταφέρει 4 εκατ. επιβάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις