Θετικές προοπτικές για τις τραπεζικές μετοχές «βλέπουν» χρηματιστηριακές εταιρείες και διεθνείς επενδυτικές τράπεζες. Ειδικότερα, από τις τελευταίες συστάσεις για τις τραπεζικές μετοχές σημειώνουμε αυτές των Eurobank Equities, που προτείνει  «αγορά», με τιμές στόχους  τα  1,63 ευρώ για την Alpha Bank (τοπ επιλογή), τα 5,01 ευρώ για την Εθνική και στα 2,47 ευρώ για την Πειραιώς.  Η Goldman Sachs επίσης συστήνει «αγορά» για τις μετοχές των Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank με αυξημένες τιμές-στόχους τα 2,20 ευρώ, τα 5,20 ευρώ και τα 1,60 ευρώ αντίστοιχα και «ουδέτερη θέση» για τη μετοχή της Eurobank, με τιμή-στόχο τα 1,40 ευρώ.

Η Morgan Stanley, επαναδιατύπωσε επίσης την σύσταση «αύξησης θέσεων» (overweight) στην Πειραιώς και τη Eurobank, ενώ ξεκινά την κάλυψη της Εθνικής με σύσταση «θέσεων ανάλογης της αγοράς» (equal-weight). Για την Alpha Bank ανεβάζει την τιμή-στόχο στο 1,37 ευρώ ( από 1,34 ευρώ ) και  για τη Eurobank στα 1,45 ευρώ (από 1,38 ευρώ)  για την Πειραιώς στα 2,24 ευρώ (από 1,96 ευρώ), ενώ για την Εθνική θέτει τιμή-στόχο τα 4,86 ευρώ.

S&P: «Θωρακισμένες» απέναντι οικονομική κρίση οι ελληνικές τράπεζες

Η  NBG  Securities, αύξησε τις τιμές-στόχους στα 2,35 ευρώ για την Πειραιώς (τοπ επιλογή), στα 1,40 ευρώ για τη Eurobank και στα 1,55 ευρώ για την Alpha Bank, διατηρώντας τη σύσταση υπεραπόδοσης (outperform). Η JP Morgan, διατηρεί  σύσταση «αύξησης θέσεων» με τιμές-στόχους τα 1,50 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank, τα 2,35 για την Πειραιώς, τα 1,60 ευρώ για τη Eurobank και τα 4,70 ευρώ για την Εθνική.  Στις τοπ επιλογές ελληνικών μετοχών για το 2023, η Wood & Company ξεχωρίζει από τις τράπεζες την Eurobank με τιμή-στόχο το 1,50 ευρώ και την Πειραιώς με τιμή-στόχο τα 2,50 ευρώ. Οι προοπτικές των αξιολογήσεων για τις ελληνικές τράπεζες παραμένουν θετικές, εκτίμησε η  Standard & Poor’s, καθώς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα ανακάμπτει, ενώ η αυξανόμενη κερδοφορία θα ενισχύσει την κεφαλαιακή τους βάση με αποτέλεσμα να είναι πιθανή και η διανομή μερισμάτων το 2023 και το 2024, σηματοδοτώντας και το τέλος της περιόδου αναδιάρθρωσής τους. Αν και με  «καθαρότερους» ισολογισμούς, με αυξημένη εστίαση στις βασικές δραστηριότητες και με πιο ισορροπημένο προφίλ χρηματοδότησης, το υψηλό ποσοστό των αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (DTC), θα συνεχίσει να προβληματίζει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές