Το blockchain είναι τόσο παρωχημένο. Η πιο πρόσφατη τρέλα που ενθουσιάζει τους επενδυτές είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Το BuzzFeed είναι το παράδειγμα.

Οι μετοχές του ψηφιακού εκδότη υπερδιπλασιάστηκαν την Πέμπτη, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία που διευθύνεται από τον Jonah Peretti πρόκειται να χρησιμοποιήσει το OpenAI, δημιουργό του chatbot ChatGPT, για να τροφοδοτήσει τα κουίζ και τους καταλόγους του.

Είναι μια ευπρόσδεκτη ώθηση για την εταιρεία αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, της οποίας η τιμή της μετοχής έχει πέσει στα χαμηλά από τότε που συγχωνεύτηκε με μια εταιρεία λευκών επιταγών το 2021. Ωστόσο, εάν οι τάσεις του παρελθόντος αποτελούν ένδειξη, η αναταραχή είναι πιθανό να είναι βραχύβια.

Το blockchain είχε κάποτε παρόμοια ισχύ που έκανε τους μετόχους να τρελαίνονται. Το 2017 οι μετοχές της εταιρείας ποτών Long Island Iced Tea σχεδόν τετραπλασιάστηκαν σε αξία αφού μετονομάστηκε σε Long Blockchain. Ο ενθουσιασμός έσβησε και η εταιρεία τελικά διαγράφηκε τέσσερα χρόνια αργότερα.

Στην τρέλα του Διαδικτύου στα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι εταιρείες απολάμβαναν ώθηση των τιμών των μετοχών προσθέτοντας «dot-com» στην πινακίδα τους. Αλλά το παρατσούκλι αναδείχθηκε γρήγορα σε τροχοπέδηέγινε γρήγορα άλμπατρος . Το BuzzFeed δεν θα πρέπει να μπει στον πειρασμό να απορρίψει το Buzz for Chat.

REUTERS BREAKINGVIEWS

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners