Μπορεί να λέγεται ότι «η αγάπη δεν κοστίζει τίποτα», αλλά οι Αμερικανοί φαίνονται έτοιμοι να ξοδέψουν αρκετά μετρητά για να δείξουν την αγάπη τους στον/ην σύντροφό/η τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Είτε πρόκειται για σοκολατένιες καρδούλες είτε για ρομαντικά δείπνα, οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να ξοδέψουν 25,9 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φέτος, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που διεξήγαγε η Εθνική Ομοσπονδία Λιανεμπορίου (NRF). Αυτός ο αριθμός είναι αυξημένος από τα 23,9 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν πέρυσι και σηματοδοτεί το δεύτερο υψηλότερο έτος για δαπάνες από τότε που ξεκίνησε η παρακολούθηση της NRF το 2004.

Πόσα θα ξοδέψουν οι Αμερικανοί του Αγ.Βαλεντίνου

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να γιορτάσουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν θα ξοδέψουν όλοι χρήματα για αυτό τον σκοπό.

Τι θα ξοδέψουν οι Millennials

Αν τα χρήματα μπορούσαν να αγοράσουν την αγάπη, οι millennials μπορεί να είχαν τις πιο επιτυχημένες ρομαντικές σχέσεις. Οι ηλικίες από 35 έως 44 ετών σκοπεύουν να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 336 δολάρια για να γιορτάσουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το μεγαλύτερο ποσό από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα ενηλίκων που συμμετείχε στην έρευνα.

Ακολουθούν οι καταναλωτές ηλικίας 25 έως 34 ετών που σχεδιάζουν να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 238 δολάρια. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ πάνω από τον συνολικό μέσο όρο των 193 δολαρίων μεταξύ των ατόμων που θα ξοδέψουν χρήματα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Πολλά έχουν αλλάξει με τα χρόνια, αλλά κλασικά δώρα όπως η σοκολάτα εξακολουθούν να διατηρούνται στη μόδα, με τις καραμέλες και τις ευχετήριες κάρτες να οδηγούν την κατάταξη ως προς τι θα αγοράσουν οι καταναλωτές για την εν λόγω γιορτή.

Κερδίζουν τα… γλυκίσματα

Από αυτούς που δήλωσαν ότι θα ξοδέψουν χρήματα, προκύπτει η πιο κάτω λίστα:

  • Γλυκίσματα: 57%
  • Ευχετήριες κάρτες: 40%
  • Λουλούδια: 37%
  • Μια βραδινή έξοδος: 32%
  • Κοσμήματα: 21%
  • Δωροκάρτες: 20%
  • Ρούχα: 19%
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή