Υπέρ της ανάληψης νέου χρέους από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται ο επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, ζητώντας από το Βερολίνο να συμφωνήσει σε σχετική απόφαση.

«Ενόψει των υψηλών τιμών ενέργειας, της βοήθειας δισεκατομμυρίων που δίνουν οι ΗΠΑ για τη βιομηχανία και του ανταγωνισμού από την Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει νέο χρέος 350 δισεκατομμυρίων ευρώ – και μάλιστα γρήγορα», δηλώνει ο κ. Τζεντιλόνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Πάολο Τζεντιλόνι: Ετσι μπορεί να αποφύγει η Ευρώπη την ύφεση φέτος

Ο επίτροπος επισημαίνει ακόμη ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις ταυτόχρονα και τονίζει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία πρέπει να στηριχθεί, καθώς υφίσταται τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. «Αυτή η κρίση πλήττει κυρίως την Ευρώπη και τις αναπτυσσόμενες χώρες, όχι τόσο τις ΗΠΑ και την Κίνα», σημειώνει, για να προσθέσει: «Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι δεν μπορεί κάθε κράτος να αντεπεξέλθει μόνο του (…) και ως μήνυμα προς τις αγορές, πρέπει να αποφύγουμε να δώσουμε την εντύπωση ότι απλώς μετακινούμε μπρος-πίσω τα υπάρχοντα χρήματα. Χρειαζόμαστε νέο χρήμα και πρέπει να είμαστε γρήγοροι».

Αύριο ο κ. Τζεντιλόνι θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP), ο οποίος μέχρι τώρα τοποθετείται κατά της προοπτικής ανάληψης κοινού χρέους στην ΕΕ. Επιπλέον, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τονίζει συχνά ότι έχει μέχρι τώρα χρησιμοποιηθεί μόνο ένα κλάσμα των 750 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανασυγκρότησης που αποφασίστηκε το 2020 προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ντελίβερι: Όταν η Uber Eats βρέθηκε απέναντι στον… εαυτό της
Διεθνή |

Αλγόριθμοι και ντελίβερι - Η περίπτωση της Uber και μιας... διαφορετικής εφαρμογής

Τον Φεβρουάριο του 2021, σε μια απόφαση-ορόσημο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι οδηγοί της Uber θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι με δικαιώματα