Τη χρήση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drones» προτείνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς με επιστολή του με την οποία ζητά τη συνεργασία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) και του Δήμου Πειραιά προκειμένου να εκπαιδευτεί κατάλληλα η Δημοτική Αστυνομία της πόλης.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι το επιμελητήριο προτίθεται να παραχωρήσει τον εξοπλισμό που απαιτείται και την εκπαίδευση θα αναλάβει, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από πρόταση του διοικητή της, Γ. Δριτσάκου.

Κορκίδης: Τα επιμελητήρια υποστηρίζουν τον κοινωνικό διάλογο για την αγορά εργασίας

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη υπηρεσία διαθέτει και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, η οποία μπορεί και ενημερώνει άμεσα, κατά περίπτωση, αρμόδιους φορείς (Πυροσβεστική ΕΚΑΒ κλπ), ενώ έχει πιστοποιηθεί από την Υ.Π.Α. και, μετά από σύμφωνη γνώμη, μπορεί να συνεκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Τι προτείνει το ΕΒΕΠ

Για την υλοποίηση αυτών των υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας των επιχειρήσεων και των δημοτών του Πειραιά, το ΕΒΕΠ προτείνει στον Δήμο Πειραιά να απευθυνθεί στην Υ.Π.Α. για περαιτέρω ενέργειες, καθώς και για την δρομολόγηση υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου, Υ.Π.Α. και ΕΒΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι, το επιμελητήριο διαθέτει προσομοιωτή και εξοπλισμό εκπαίδευσης, τον οποίο έχει ήδη επιθεωρήσει ο διοικητής και οι εκπαιδευτές της Υ.Π.Α.

Επιδίωξη του επιμελητηρίου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, είναι, «στο άμεσο μέλλον, ο Πειραιάς να έχει σταθμό drones, για εμπορική χρήση, ώστε, σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα, να μπορούν οι πειραϊκές επιχειρήσεις να προμηθεύουν με εφόδια τα διερχόμενα, από το μεγάλο λιμάνι, πλοία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τέμπη: Ξεκινούν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου οι απολογίες σταθμαρχών και επιθεωρητή – Τι θα γίνει με τα δρομολόγια των τρένων
Επικαιρότητα |

Τέμπη: Ξεκινούν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου οι απολογίες σταθμαρχών και επιθεωρητή – Τι θα γίνει με τα δρομολόγια των τρένων

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα είναι ο πρώτος που θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς.

Θετικό αφήγημα στο βαρύ περιβάλλον (ξανα)χτίζει ο Μητσοτάκης: «Αν μας εμπιστευθεί ο λαός, μπορούμε να…»
Επικαιρότητα |

Θετικό αφήγημα στο βαρύ περιβάλλον (ξανα)χτίζει ο Μητσοτάκης: «Αν μας εμπιστευθεί ο λαός, μπορούμε να…»

Ο «εθνικός στόχος» της βαθμίδας, οι μισθοί, η ακρίβεια, η περιφερειακή ανάπτυξη – Στη Λαμία μεταβαίνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός με το «αναπτυξιακό σχέδιο» για το 2030