Επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του ΟΤ, η διοίκηση της εταιρείας Ελλάκτωρ ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το σχήμα εταιρειών Wade Adams Hellas
SMSA και Adamas Group Limited, για ενδεχόμενη πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Πώληση Άκτωρ: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις Ελλάκτωρ με Wade Adams – Δ. Κούτρα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η Διοίκηση της εταιρείας «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία») σε συνέχεια της από 26.01.2023 ανακοίνωσής της, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ανακοινώνει την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το σχήμα εταιρειών Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited, για ενδεχόμενη πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.
Η Εταιρεία, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις σχετικά με την εξέλιξη της ανωτέρω διαδικασίας.

Οι πληροφορίες

Όπως είχε γράψει ΟΤ,  για την κίνηση αυτή της Ελλάκτωρ είναι σύμφωνοι οι δύο μεγάλοι μέτοχοι οι Ολλανδοί της Reggeborgh και η Motor Oil και οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής εταιρείας.

Μάλιστα, το κοινό σχήμα των εταιρειών κυπριακών συμφερόντων (WadeAdams) και του πάλαι ποτέ ισχυρού άντρα της Άκτωρ, Δημήτρη Κούτρα έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

Οι πληροφορίες από την αγορά θέλουν να υπάρχει πολύ μικρός δρόμος για την επίτευξη της συμφωνίας που θα ανοίξει το δρόμο την πώληση της Άκτωρ.

Η Intrakat

Πληροφορίες, θέλουν επίσης, πως ενδιαφέρον για την Άκτωρ είχε εκδηλώσει και μάλιστα εγγράφως και η Ιntrakat, των μετόχων Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου.

Οι μέτοχοι, όμως, της Ελλάκτωρ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις καθώς για καθαρά λόγους ανταγωνισμού με την Intrakat.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς η Intrakat έχει ισχυρό αποτύπωμα στον κατασκευαστικό κλάδο. Το ενδεχόμενο να αποκτήσει και την Άκτωρ θα χτύπαγε σε θέματα ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πηγές αφενός ο έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί η εξαγορά, θα κρατούσε πολύ καιρό και θα απαιτούσε μακρείς διαδικασίες. Επιπροσθέτως δεν θα ήταν σίγουρο αν η Αρχή θα ενέκρινε τη συμφωνία.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ δεν μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις με την Intrakat έχει να κάνει με το γεγονός πως οι δραστηριότητες των δύο εταιρειών στον τομέα των παραχωρήσεων είναι ευθέως ανταγωνιστικές. Συνεπώς μία τέτοια κίνηση θα περιέπλεκε τα πράγματα στη διεκδίκηση έργων κλπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ευρωπαϊκός Κανονισμός υποχρέωσε το «δεξί χέρι» του Σαββίδη να φύγει από το ΔΣ του ΟΛΘ
Επιχειρήσεις |

Ευρωπαϊκός Κανονισμός υποχρέωσε το «δεξί χέρι» του Σαββίδη να φύγει από το ΔΣ του ΟΛΘ

Η αποχώρηση του Αρτούρ Νταβιντιάν από το ΔΣ του ΟΛΘ ήταν αποτέλεσμα υποχρεωτικής συμμόρφωσης με Ευρωπαϊκό Κανονισμός στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας