Οι βαριές απώλειες που έχει υποστεί στην προσωπική του περιουσία ο Γκαουτάμ Αντάνι ο Ινδός μεγιστάνας τον οποίο τη Hinderburg Research κατηγορεί για λογιστικές απάτες και χειραγώγηση της αγοράς, είχε σαν αποτέλεσμα να διολισθήσει από τη δεκάδα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της Hinderburg Research, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης, η προσωπική περιουσία του Αμάνι έχει μειωθεί κατά 34 δις. δολάρια, διαμορφούμενη στα 84,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Πόσα τρισ. δολάρια έχασαν οι μεγιστάνες του πλανήτη σε ένα χρόνο – Ποιος είναι ο μεγάλος χαμένος

Από την έναρξη του έτους οι απώλειες για τον Αντάνι φθάνουν στα 36,1 δισ. δολάρια και το βαρύτατο αυτό πλήγμα τον έφερε πλέον στην 11η θέση στη λίστα με τους πιο πλούσιους στον κόσμο, πίσω από τον Μεξικανό Κάρλος Σλιμ, τα κέρδη της τάξεως των 11,4 δισ. δολαρίων του οποίου έχουν διαμορφώσει πλέον την προσωπική του περιουσία στα 85,7 δισ. δολάρια.

Ο Αντάνι νιώθει επίσης την «καυτή ανάσα» ενός επίσης Ινδού μεγιστάνα του προέδρου της Reliance Industries, Μουκές Αμπάνι, η προσωπική περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 82,2 δισ. δολάρια, με απώλειες από την έναρξη του 2023 στα 4,96 δισ. δολάρια.

Ακόμη πιο απελπιστική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η μετοχή του ομίλου Adani, καθώς ένα μαζικό selloff στις μετοχές, έχουν διαγράψει 68 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ