Με μποϊκοτάζ προειδοποιεί το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας τους παραγωγούς φέτας και σκληρών τυριών εάν συνεχίσουν να ανεβάζουν τις τιμές στα προϊόντα τους. Συμπληρώνει μάλιστα ότι μποϊκοτάζ θα πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές και σε άλλα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης λόγω της ακρίβειας.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η καταναλωτική οργάνωση αναφέρει τα εξής:

«Πρόβλεψη προς τους παραγωγούς φέτας και σκληρών τυριών εάν συνεχίσετε το ανέβασμα των τιμών στα τυριά θα πάμε ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας σε μποϊκοτάζ αγοράς αυτών των προϊόντων.

Δεν γίνεται δεν πάει άλλο.

Μάλλον κάθε εβδομάδα θα κάνουμε μποϊκοτάζ σε κατηγορίες προϊόντων.

Όπως,

τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γιαούρτια

αλλαντικά

όσπρια

ζυμαρικά

μαργαρίνες

απορρυπαντικά

καθαριστικά

χαρτικά.

Σε πρώτη φάση καλούμε τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν τις μειωμένες συσκευασίες.»

Έρχονται τρία νέα καλάθια

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στη δημιουργία ενός καλαθιού με νηστίσιμα είδη λόγω Σαρακοστής, στη συνέχεια θα υπάρξει ένα καλάθι με τα είδη που αφορούν στο πασχαλινό τραπέζι, ενώ σχεδιάζεται να υπάρξει και ένα καλάθι για τα παιδιά, όπως συνέβη και τα Χριστούγεννα.

Ακρίβεια: Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων – Αυξάνονται οι τιμές σε 400 προϊόντα

Το καλάθι του νοικοκυριού για Σαρακοστή

Το καλάθι αυτό, πιθανολογείται πως θα ονομάζεται «Καλάθι της Σαρακοστής» και θα κάνει πρεμιέρα 5 μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή στις 22 Φεβρουαρίου, μιας και «χαρταετό» θα πετάξουμε φέτος στις 27 του ίδιου μήνα.

Η διάρκεια ισχύς του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, θα είναι μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ – δεν αποκλείεται – εντός της Μεγάλης Βδομάδας να ενταχθεί και το κρέας.

Για να εφαρμοστεί το εν λόγω νέο «καλάθι του νοικοκυριού» θα πρέπει να προηγηθεί η επέκταση του αρχικού μέτρου το οποίο λήγει στα τέλη Μαρτίου, πρόθεση την οποία έχει διακηρύξει ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» θα παραταθεί τουλάχιστον κατά τρεις με τέσσερις μήνες (σ.σ. λήγει στο τέλος Μαρτίου) καθώς διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας