Με τον τραπεζικό κλάδο να ενεργοποιείται εκ νέου, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται ανοδικά και πάλι, ξεπερνώντας ελαφρώς την αρχική νευρικότητα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,61% στις 1.029,02 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 46 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Αν και δεν λείπουν οι πιέσεις, το ΧΑ καταφέρνει να κινηθεί υψηλότερα, με την «τριάδα» Eurobank, Alpha Bank και Coca Cola, να προσφέρουν σημαντικές στηρίξεις. Βέβαια, οι διαθέσεις για μία ακόμη ανοδική διαφυγή δεν διαφαίνονται, απόρροια κυρίως της αβεβαιότητας που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο, στη σκιά των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών.

Η ΕΚΤ

Πάντως στο επίπεδο των μάκρο τα μηνύματα είναι θετικά, με τον πληθωρισμό τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Ελλάδα να δείχνει τάσεις αποκλιμάκωσης τον πρώτο μήνα του 2023, επιβεβαιώνοντας ότι οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν αποτέλεσμα. Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται νέα αύξηση του επιτοκίου, πιθανόν κατά 50 μονάδες βάσης, αλλά το σημαντικότερο είναι οι εκτιμήσεις για τα επόμενα βήμα, οι οποίες θα επηρεάσουν τις αγορές.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι Eurobank, Alpha Bank και Coca Cola, με τις ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Εθνική, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ να βρίσκονται επίσης σε θετικά εδάφη. Στον αντίποδα, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ, ενώ αρνητικό είναι το πρόσημο σε Τιτάν, ΟΛΠ, Quest, Aegean, Autohellas, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών