Να ξαναπιάσει το μίτο της ανόδου επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως δεν είναι ελεύθερο διορθωτικών βαρών, τα οποία και συγκρατούν τις ανοδικές κινήσεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,21% στις 1.024,95 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Οικονομία: Που θα κλειδώσει ο ρυθμός ανάπτυξης του 2022 [γράφημα]

Αφομοίωση επιπέδων

Η αγορά φαίνεται ότι έχει εισέλθει σε ένα πλάγιο κανάλι αφομοίωσης των επιπέδων, επιτρέποντας μεν τις διορθωτικές κινήσεις, θέτοντας, δε, όρια στις μονάδες που μπορεί να χάσει ο γενικός δείκτης. Οι 1.020 μονάδες άντεξαν χτες, παρά τις απειλητικές διαθέσεις των πωλητών, και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί η άμυνα σε αυτά τα επίπεδα εωσότου ολοκληρωθούν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Αυτή είναι η βραχυπρόθεσμη εικόνα, όπως σχολιάζουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, οι οποίοι τη διαφοροποιούν από τη μεσο-μακροπρόθεσμη, η οποία παραμένει εξόχως θετική και πολλά υποσχόμενη. Άλλωστε, οι εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας φέτος είναι θετικές, με τον ορίζοντα να “γράφει” όλο και πιο έντονα την επενδυτική βαθμίδα.

Σε επίπεδο τίτλων, εκτός του +1,14% της ΕΥΔΑΠ, θετικά κινούνται οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Coca Cola, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Jumbo, ενώ αρνητικά οι Τιτάν, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και Quest. Οι πιέσεις είναι μεγαλύτερες σε Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών