Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική αργότερα σήμερα, ενώ προσπαθούν να αξιολογήσουν την επίδραση των τελευταίων μάκρο στην αυριανή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,25%, με τον κλάδο της υγείας να κερδίζει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,24% στις 7.790 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,02% στις 15.125 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,10% στις 7.089 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Vodafone χάνει 1%, καθώς ανακοίνωσε επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων από υπηρεσίες σε επίπεδο ομίλου στο 1,8% το τρίτο τρίμηνο, λόγω της μείωσης στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Η προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος Margherita Della Valle, η οποία ανέλαβε μετά την παραίτηση του Nick Read τον Δεκέμβριο, διατήρησε αμετάβλητες τις ετήσιες κατευθυντήριες γραμμές, αλλά δήλωσε ότι η πρόσφατη μείωση των εσόδων στην Ευρώπη δείχνει ότι η Vodafone μπορεί να τα πάει καλύτερα.

Η FED

Εκτός από τη Federal Reserve, η οποία αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης σήμερα, τα βλέμματα των ευρωαγορών είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου. Εκεί θα υπάρξει μια πρώτη αποτίμηση των τελευταίων στοιχείων για τον πυρήνα του πληθωρισμού.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έχει υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες, καθώς οι τιμές της ενέργειας έχουν μειωθεί. Αλλά ο πυρήνας του πληθωρισμού, ο οποίος αφαιρεί την ενέργεια και τα τρόφιμα, συνεχίζει να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό, καθιστώντας το έργο της ΕΚΤ για τη τιθάσευση της αύξησης των τιμών δυσκολότερο. Άλλωστε, παρά τη σύσφιξη, η οικονομία της ευρωζώνης αποδεικνύεται πιο ανθεκτική από ό,τι αναμενόταν και μάλιστα απέφυγε τη συρρίκνωση το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές