Tην αποστολή στην Ουκρανία 4 ως 6 γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2 σχεδιάζει να στείλει η Ισπανία, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais, το οποίο επικαλείται μη κατονομαζόμενες κυβερνητικές πηγές.

Ο τελικός αριθμός των αρμάτων θα εξαρτηθεί από την κατάσταση εκείνων που υπάρχουν σε απόθεμα και από το πόσες άλλες χώρες τελικώς θα προμηθεύσουν με άρματα την Ουκρανία, είπαν οι πηγές στην El Pais.

Γερμανία: «Τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου» η παράδοση των Leopard στην Ουκρανία

Εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει.

Αυτό τον μήνα, το Κίεβο εξασφάλισε δεσμεύσεις από τη Δύση ότι θα του προμηθεύσει άρματα μάχης για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

Χθες Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του αναμένει να παραλάβει 120 με 140 δυτικά άρματα μάχης από έναν συνασπισμό 12 χωρών σε μια πρώτη φάση βοήθειας.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, αυτά τα άρματα μάχης θα περιλαμβάνουν γερμανικά Leopard 2, βρετανικά Challenger 2 και αμερικανικά M1 Abrams, ενώ η Ουκρανία “βασίζεται πολύ” στις συμφωνηθείσες προμήθειες γαλλικών αρμάτων μάχης Leclerc.

Πολωνία: Συνολικά 74 άρματα μάχης στην Ουκρανία

Επιπλέον 60 άρματα μάχης, πέρα από τα 14 Leopard 2 που έχει ήδη υποσχεθεί, σκοπεύει να στείλει η Πολωνία στην Ουκρανία. Αυτό δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι σε πρόσφατη συνέντευξή του στην καναδική τηλεόραση.

Η Βαρσοβία, η οποία έχει εδραιωθεί ως ένας από τους πιο ένθερμους συμμάχους του Κιέβου, πίεσε έντονα τη Γερμανία να στείλει Leopard 2 στην Ουκρανία και να επιτρέψει σε άλλες χώρες να το πράξουν επίσης, αίτημα στο οποίο το Βερολίνο συμφώνησε την περασμένη Τετάρτη.

«Η Πολωνία έστειλε πρώτη 250 άρματα μάχης πριν από μισό χρόνο, και περισσότερα έπειτα», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι στο CTV News.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα