Τα ηνία της Mercedes-Benz Ελλάς ανέλαβε επισήμως σήμερα 1 Φεβρουαρίου ο νέος ιδιοκτήτης Emil Frey Group, σύμφωνα με τα όσα ορίζονταν στην πώληση της ελληνικής αντιπροσωπείας που υπογράφτηκε τον προηγούμενο Αύγουστο.

Η αλλαγή

Η αλλαγή ιδιοκτησίας θα επιτρέψει στη Mercedes-Benz Ελλάς να συνεχίσει κάτω από μια επιχειρηματική στέγη την επιχειρησιακή λειτουργία των Επιβατηγών και Ελαφρών Επαγγελματικών οχημάτων Mercedes-Benz και smart, των Φορτηγών Mercedes-Benz και Fuso καθώς και των Λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ο πρώην όμιλος Daimler AG έχει χωριστεί από τον Δεκέμβριο του 2021 σε δύο ανεξάρτητους Ομίλους (Mercedes-Benz Group AG και Daimler Truck Holding AG), όπως αναφέρει το  carandmotor.gr.

Με τον Όμιλο Emil Frey, η Mercedes-Benz Ελλάς βρίσκει έναν νέο μέτοχο, ο οποίος αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη της Mercedes-Benz AG, με εμπειρία στην Πώληση και Επισκευή οχημάτων Mercedes-Benz σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.

Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Mercedes-Benz Ελλάς, διασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών Πωλήσεων και Τεχνικής εξυπηρέτησης για τους πελάτες της, στα ίδια σημεία με σήμερα, ενώ παράλληλα η εταιρεία μετονομάζεται σε «Star Automotive Hellas».

Τα σχέδια

Η Mercedes-Benz στην Ελλάδα, ως το πιο πρόσφατο μέλος του Emil Frey Group, του επί σειράς ετών μεγαλύτερου Δικτύου Διανομής οχημάτων στην Ευρώπη με πάνω από 620.000 πωλήσεις το 2021, εισέρχεται από σήμερα σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και σχεδιάζει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστική της θέση, σε μια περίοδο όπου ο κλάδος της αυτοκίνησης μετασχηματίζεται.

To Group Emil Frey

To Group Emil Frey από το 2017 είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος εμπορίας αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με πάνω από 678 σημεία πώλησης, ενώ λειτουργεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και ως εισαγωγέας διαφόρων μαρκών.

H ιστορία του ξεκίνησε το 1924 στη Ζυρίχη της Ελβετίας όταν ο Emil Frey, ο ιδρυτής της εταιρείας, άνοιξε το πρώτο συνεργείο αυτοκινήτων. Παρά την πολύ μεγάλη ανάπτυξή του τα επόμενα χρόνια, μέχρι και σήμερα ο Όμιλος παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση που δίνει έμφαση στην ικανοποίηση του πελάτη. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή, πάνω από 22.000 είναι οι εργαζόμενοι στο ελβετικό Group, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας.

Οι πελάτες της ελληνικής Mercedes-Benz θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες πωλήσεων και τεχνικής εξυπηρέτησης της Mercedes-Benz σε όλα τα ήδη γνωστά σημεία, καθώς η εταιρεία έχει μεταβιβαστεί συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων συμβολαίων Εξουσιοδοτημένων Διανομέων & Επισκευαστών και του συνόλου του προσωπικού της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις