Στον διπλασιασμό της παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων ώστε να ανέλθουν συνολικά σε 1 εκατομμύριο μονάδες, προχωρά η Mercedes-Benz στο εργοστάσιό της στο Untertuerkheim, που βρίσκεται κοντά στη Στουτγάρδη, και το οποίο παραδοσιακά επικεντρώνεται στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με το περιοδικό WirtschaftsWoche.

Το διοικητικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας και το συμβούλιο εργαζομένων στην εταιρεία κατέληξαν σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του εργοστασίου στη νοτιοδυτική Γερμανία, η οποία προβλέπει επίσης μείωση 20% στο πάγιο κόστος έως το 2025 σε σύγκριση με το 2019, καθώς και περικοπές εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης – Ποιες χώρες είναι πιο έτοιμες για ηλεκτρικά οχήματα

Εγκαίνια της πρώτης διεθνώς αντιπροσωπείας Mercedes-EQ

Παράλληλα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εγκαινίασε την Τρίτη στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο αντιπροσωπεία της που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα της Μercedes-EQ.

Διαβάστε επίσης – Ηλεκτροκίνηση: Κερδίζει έδαφος στην αγορά αυτοκινήτου

Η Mercedes-Benz έχει κυκλοφορήσει πέντε ηλεκτρικά μοντέλα από το 2019 και «βλέπει περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes Benz άργησαν να αποκτήσουν κοινό στην Ιαπωνία, καθώς στη χώρα κυριαρχούν οι εγχώριοι κατασκευαστές.

Ωστόσο, οι ξένες μάρκες αυτοκινήτων κατάφεραν και πούλησαν έναν αριθμό ρεκόρ 2.357 ηλεκτρικών οχημάτων τον Νοέμβριο, ξεπερνώντας το ένα δέκατο των συνολικών πωλήσεων εισαγόμενων αυτοκινήτων για πρώτη φορά, σύμφωνα με την Ιαπωνική Ένωση Εισαγωγέων Αυτοκινήτων (JAIA).

Σε όλους τους τύπους αυτοκινήτων, η Mercedes-Benz πούλησε 51.722 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία πέρυσι, ένα αποτέλεσμα που την κατέστησε την κορυφαία σε πωλήσεις διεθνή μάρκα οχημάτων, όπως δείχνουν τα στοιχεία της JAIA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green