Ο τεχνολογικός κλάδος συνεχίζει και σήμερα να δίνει ώθηση στη Wall Street, με τη μετοχή της Meta να βρίσκεται στο επίκεντρο μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, την ώρα που ο Dow Jones δέχεται κάποιες πιέσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,09% στις 34.061μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,95% στις 4.159 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 2,08% στις 12.067 μονάδες.

ΕΚΤ: Αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης – Στο 2,50% το βασικό επιτόκιο

Η Meta

Η Meta σημειώνει άνοδο άνω του 19%, αφού ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων του τέταρτου τριμήνου και επαναγορά μετοχών ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό βοήθησε τους επενδυτές να ξεπεράσουν τις απώλειες στην επιχειρηματική μονάδα που επιβλέπει το metaverse.

Η επίδοση της Meta βοηθάει όλο τον κλάδο, με τις μετοχές της Alphabet, μητρικής της Google, να σημειώνουν άνοδο άνω του 4%, ενώ στο +3% είναι και η Amazon. Οι μετοχές της Apple σημειώνουν κέρδη άνω του 1%.

Οι τεχνολογικές μετοχές έχουν υπεραποδώσει το 2023, ενισχυμένες από τα πρόσφατα σήματα αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού που οι επενδυτές αναμένουν ότι θα μπορούσαν να υποδηλώσουν μια παύση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην επιθετική εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της. Ο κλάδος της πληροφορικής του S&P 500 σημειώνει άνοδο άνω του 11% φέτος, μετά από πτώση άνω του 28% πέρυσι.

Η αγορά εργασίας

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας ήταν μικρότερος του αναμενόμενου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι αρχικές εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ανήλθαν σε 183.000, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 195.000. Τα στοιχεία έρχονται μία ημέρα πριν το υπουργείο Εργασίας δημοσιεύσει τη μηνιαία έκθεση, η οποία θα δείξει ότι η οικονομία πρόσθεσε 187.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street