Νέες καλλιέργειες προστίθενται στο πακέτο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων, μετά την αξιολόγηση αιτημάτων κλάδων του πρωτογενούς τομέα.

Στη λίστα αυτών που θα αποζημιωθούν εντάσσονται οι καλλιέργειες ζαχαρότευτλων σε όλη την επικράτεια, ο κρόκος Κοζάνης, τα θερμοκήπια του Μαραθώνα, καθώς και οι αλιείς καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου Σερβίων ΠΕ Κοζάνης.

ΥπΑΑΤ: Ενισχύσεις de minimis σε καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου

Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η ομάδα εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων, συνεχίζει την διαδικασία αξιολόγησης και άλλων αιτημάτων αποζημιώσεων, για τις οποίες με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς.

Υπενθυμίζεται, ότι με τις αντίστοιχες διαδικασίες έχουν ήδη προωθηθεί στο υπουργείο Οικονομικών οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας, φασολιών-γίγαντες ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς, καπνού της ΠΕ Ροδόπης και επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας.

Παράλληλα, αναμένεται να αποζημιωθούν και οι καλλιέργειες με επιτραπέζια ροδάκινα, συμπύρηνα, νεκταρίνια, βερίκοκα, μήλα και κάστανα, σύμφωνα με το προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Η αναγγελία αφορά συγκεκριμένες ποικιλίες των ανωτέρω καλλιεργειών στην επικράτεια, όπως αυτές τεκμηριώνονται από τα αντίστοιχα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO