Έσοδα από υπηρεσίες ύψους 660 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με πέρσι κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας στο εννεάμηνο του οικονομικού της έτους. Η εταιρεία, που βελτίωσε την πελατειακή της βάση στην κινητή, σημείωσε ρεκόρ όλων των εποχών στην κίνηση του δικτύου κινητής, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για τους μήνες Απρίλιος – Δεκέμβριος 2022 που δημοσίευσε εχθές ο όμιλος Vodafone.

Εξυπνες πόλεις: Vodafone και Δημόκριτος δημιουργούν campus για εφαρμογές Smart Cities

Ο αριθμός πελατών

Ειδικότερα, η εταιρεία έφτασε στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους τους 4,270 εκατ. πελάτες στην κινητή, έναντι 4,243 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Μια αύξηση της τάξεως του 2%. Το ποσοστό που αντιστοιχεί σε συμβόλαια αυξήθηκε επίσης σε 41,7% από 39,3%. Στους ευρυζωνικούς πελάτες, η πελατειακή βάση παρέμεινε σταθερή.

Η κίνηση του δικτύου κινητής έφτασε τα 210.549 TB και αυξήθηκε κατά σχεδόν 50% σε σχέση με πέρυσι, φέρνοντας ένα νέο ιστορικό ρεκόρ.

Οπτικές ίνες

Σημειώνεται ότι η Vodafone Ελλάδος στρέφεται στρατηγικά στην ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών, στοχεύοντας να συνδέσει 850.000 σπίτια και επιχειρήσεις με δίκτυα οπτικών ινών μέσα στα επόμενα χρόνια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, Βέροια και Κοζάνη. Εξ αυτών, οι 300.000 συνδέσεις θα είναι οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι και οι υπόλοιπες 550.000 θα είναι FTTC δηλαδή ως τις υπαίθριες καμπίνες.

Όπως έχει γίνει μάλιστα γνωστό, θα δημιουργήσει ξεχωριστή θυγατρική εταιρεία για οπτικές ίνες, αναζητώντας ευκαιρίες στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτής της εταιρείας, όλες οι συνδέσεις FTTC θα μετατραπούν σε επόμενη φάση σε FTTH.

Το 5G

Έχοντας εξασφαλίσει από τη μητρική υψηλότερους πόρους ετησίως, συγκριτικά με το ανακοινωμένο επενδυτικό πρόγραμμα των 600 εκατ. ευρώ ως το 2025, η Vodafone Ελλάδος επιταχύνει την ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου της με στόχο στο 5G να επιτύχει 100% κάλυψη στα επόμενα 2-3 χρόνια. Σήμερα, έχει ενεργοποιήσει το 5G δίκτυο σε περισσότερες από 140 πόλεις και οικισμούς, καθώς και σε 27 νησιά  της χώρας, με την πληθυσμιακή κάλυψη να ξεπερνά το 50%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις