Τη συμφωνία συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, με απορρόφηση αυτής, ανακοίνωσε η Παγκρήτια Τράπεζα.

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας και η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως και θα έχει πλήρως ολοκληρωθεί, νομικά και λειτουργικά, μέχρι τις 30/09/2023.

Mη συστημικές τράπεζες: Big bang προ των πυλών

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπογράφτηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2022 με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας συνένωσής τους με απορρόφηση της βορειοελλαδίτικης τράπεζας από την Παγκρήτια. Τα δύο μέρη βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση από τότε, με στόχο μια καταληκτική δεσμευτική συμφωνία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απορρόφησης και του υποκαταστήματος της HSBC στην Ελλάδα.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο οικονομικός έλεγχος στην Attica Bank από τη βασική μέτοχο της Παγκρήτιας Τράπεζας Thrivest, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας διατηρούσε στο τέλος του 2021 δανειακό χαρτοφυλάκιο ύψους 247 εκατ. ευρώ και καταθέσεις 186 εκατ. ευρώ. Διαθέτει 3 υποκαταστήματα σε Σέρρες, Κατερίνη και Λεπτοκαρυά.

Από την άλλη, το ενεργητικό της Τράπεζας Χανίων ανερχόταν την ίδια περίοδο σε 707 εκατ. ευρώ, με τις υποχρεώσεις προς τους πελάτες της να διαμορφώνονται στα 665 εκατ. ευρώ. Λειτουργεί δίκτυο 23 μονάδων, εκ των οποίων οι 8 βρίσκονται στην Αθήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις