Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ υπέγραψε στις 26-01-2023 και στις 31-01-2023, δύο νέες εντάξεις έργων σε Καβάλα και Ασπροβάλτα, συνολικής δημόσιας δαπάνης 17,5 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη αφορά την Ένταξη της Πράξης «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου πόλης Καβάλας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)».

Αντικείμενο

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε 3 περιοχές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καβάλας:

· στην κεντρική, που περιλαμβάνει το εμπορικό κέντρο της Καβάλας και την περιοχή «Πεντακόσια – Αγία Βαρβάρα»,

· στη δυτική που περιλαμβάνει τις περιοχές «Αγία Παρασκευή», «Άγιος Λουκάς» και «Νεάπολη» και

· στην ανατολική που περιλαμβάνει την περιοχή «Περιγιάλι».

Ειδικότερα, με την προτεινόμενη χρηματοδότηση του έργου θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων στην πόλη της Καβάλας.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε 8.942.973,73 ευρώ, δικαιούχος του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καβάλας και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ορίστηκε από τις 15/12/2021 έως τις 31/12/2023.

Η δεύτερη αφορά την Ένταξη της Πράξης «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων & Επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων του οικισμού Ασπροβάλτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)».

Το έργο

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις επισκευές των έργων ΠΜ, τον εκσυγχρονισμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων  και την αντικατάσταση του Η/Μ εξοπλισμού, καθώς και την κατασκευή των έργων επέκτασης του υφιστάμενου αποχετευτικού δικτύου με το σύστημα αναρρόφησης (Vacuum).

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται 8.606.868,00 ευρώ, δικαιούχος είναι ο Δήμος Βόλβης, ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ορίζεται από τις 15/02/2023 έως τις 31/12/2023.

Το ΕΣΠΑ αποτελεί σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο και για κρίσιμα έργα υποδομής που αφορούν στο Περιβάλλον και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την πρόληψη και την διαχείριση κινδύνων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News