Ο οικονομικός διευθυντής Χιρόκι Τοτόκι θα γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sony από την 1η Απριλίου, διατηρώντας παράλληλα το σημερινό του ρόλο στον ιαπωνικό κολοσσό τεχνολογίας. Ο νυν πρόεδρος Κενικίρο Γιοσίντα θα παραμείνει επίτιμος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Εκτός από τον ρόλο του ως οικονομικός διευθυντής το 2018, ο Τοτόκι ήταν επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας και επικεφαλής του τραπεζικού τμήματος.

Sony – Το επόμενο μεγάλο «χτύπημα» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αναθεώρηση προβλέψεων

Η Sony η οποία πρόκειται σήμερα να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου, ανεβάζει τις προοπτικές της πιο κοντά σε επίπεδο ρεκόρ, ενώ αυξάνει τον στόχο πωλήσεων του PS5.

Η εκτίμηση αυτή απορρέει από μια ισχυρή πορεία του τμήματος βιντεοπαιχνιδιών, ενώ αυξάνεται ο στόχος πωλήσεων για την κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 5 κατά ένα εκατομμύριο μονάδες, στα 19 εκατομμύρια, για το οικονομικό έτος που κλείνει τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, προβλέπονται λειτουργικά κέρδη για το έτος που κλείνει στις 31 Μαρτίου, συνολικά 1,18 τρισεκατομμύρια γιεν (9,17 δισεκατομμύρια δολάρια), αυξημένα κατά 1,7% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για 1,16 τρισεκατομμύρια γεν.

Αυτός ο στόχος βέβαια παραμένει χαμηλότερος από την μέση εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 1,19 τρισεκατομμυρίων γιεν, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, και πολύ λιγότερο από τα κέρδη ρεκόρ 1,2 τρισεκατομμυρίων γιεν που είχαν καταγραφεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Aύξηση στις πωλήσεις PS5

Σύμφωνα με τη Sony, οι πωλήσεις των κονσολών PS5 ανήλθαν σε 7,1 εκατομμύρια μονάδες το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, το οποίο συμπίπτει με την κρίσιμη περίοδο αγορών στο τέλος του έτους, από 3,9 εκατομμύρια μονάδες ένα χρόνο νωρίτερα.

«Διάφορα βήματα που έχουμε κάνει τόσο από την πλευρά του υλικού όσο και του λογισμικού αποδίδουν σταθερά καρπούς. Πιστεύω ότι παράγουμε θετική δυναμική για να επιταχύνουμε εκ νέου την ανάπτυξη στον τομέα του gaming», είπε ο Τοτόκι σε σχετική ενημέρωση.

Η Sony πέρυσι δυσκολεύτηκε να παραγάγει αρκετές μονάδες PlayStation 5 λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με τον Τοτόκι, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις αλυσίδες εφοδιασμού δεν έχουν ακόμη παρέλθει και η εταιρεία αύξησε απότομα την παραγωγή κονσολών gaming το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, ώστε να μπορεί να καλύψει με ασφάλεια τη ζήτηση το τρέχον τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία