Τον σχεδιασμό του για την επόμενη μέρα παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Ο ίδιος έδωσε νέο τόνο στους επενδυτές την Τετάρτη: Ο γίγαντας των social media θα είναι πιο αποτελεσματικός και πιο αποφασιστικός, έχοντας μεγάλη βοήθεια από την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι μετοχές της εταιρείας παρουσιάζουν κέρδη κατά το 2023, ενώ τα έσοδα τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ειδικότερα, τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 32,2 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τις τις εκτιμήσεις της Wall Street για 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υψηλότερες από τις εκτιμήσεις ήταν οι πωλήσεις της Meta κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, εξαιτίας της ισχυρής ζήτησης για διαφημίσεις.

ChatGPT και Μοντέλα Δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης: Απειλή ή Πηγή Καινοτομίας

Οι δυσκολίες και η ανάκαμψη

Μετά από την χειρότερη χρονιά στην ιστορία της, η  Meta εμφάνισε ισχυρά σημάδια ανάκαμψης. Η εταιρεία αντιμετώπισε κατά τον προηγούμενο χρόνο μειωμένη ζήτηση στις διαφημίσεις , εν μέσω πληθωρισμού και ενός συνεχιζόμενου πολέμου στην Ευρώπη, καθώς και μιας αλλαγής στους κανόνες απορρήτου του iPhone. Παράλληλα, προχώρησε σε μαζικές απολύσεις με 11.000 άτομα να χάνουν τη δουλειά τους και η εταιρεία να χάνει το 13% του εργατικού δυναμικού της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι περικοπές έγιναν κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου που κατά τα άλλα ήταν θετικό για την εταιρεία. Το Facebook, το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο της Meta, εξακολουθεί να αναπτύσσεται και τώρα έχει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες καθημερινά, περισσότερο από 70 εκατομμύρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Έτος αποδοτικότητας

Ο Ζούκερμπεργκ, ο οποίος πέρασε τον περασμένο χρόνο υποσχόμενος ένα μέλλον σε έναν ψηφιακό κόσμο που ονομάζεται metaverse, ονόμασε το 2023 «Έτος Αποδοτικότητας». Η Meta, της οποίας οι μετοχές έχουν παρουσιάσει κέρδη της τάξης του 27% μέχρι στιγμής φέτος, βρίσκεται σε ανάκαμψη μετά τη χειρότερη χρονιά για τη μετοχή της στην ιστορία.

Η Meta προέβλεψε επίσης έσοδα 26 έως 28,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, προβλέψεις που αντιστοιχούν στις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 27,25 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία αύξησε επίσης το ποσό επαναγοράς ιδίων  μετοχών κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία προστίθενται στα 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια που απομένουν από προηγούμενα προγράμματα επαναγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Εφαρμογή δημιουργίας κλινικών σημειώσεων
Tεχνητή νοημοσύνη |

Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης γίνεται το... δεξί χέρι των γιατρών

Το DAX Express δημιουργεί κλινικές σημειώσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να ελέγχουν αμέσως τις αυτοματοποιημένες περιλήψεις των επισκέψεών τους σε ασθενείς

«Ετσι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει την υγεία»
Plus |

«Ετσι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει την υγεία»

Η πανδημία της Covid μάς έδειξε ότι μπορούμε να επενδύσουμε σημαντικά ποσά όταν χρειάζεται και ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, λέει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής του Τμήματος Υγείας στο Ινστιτούτο Σπουδών του Μέλλοντος της Κοπεγχάγης