Στη ζώνη των 1.035 μονάδων ενισχύεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, όλο και περισσότερους τίτλους να συντάσσονται για τη νέα δοκιμασία του μεγάλου στόχου στο κλείσιμο της εβδομάδας. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,59% στις 1.035,78 μονάδες, με την αξίας των συναλλαγών να φτάνει στα 64 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης

Με τους τίτλους που είχαν υπεραποδώσει τις τελευταίες ημέρες να μένουν πίσω σήμερα, τα ηνία της αγοράς έχουν αναλάβει οι τίτλοι που υστέρησαν. Τα καύσιμα της αγοράς όμως φαίνεται να είναι ικανά, ώστε να δοκιμαστεί ο στόχος της διάσπασης των 1.035 – 1.040 μονάδων. Ο γενικός δείκτης από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου κερδίζει πάνω από 30% ενώ από αρχές έτους πάνω από 10%.

Ο στόχος του κλεισίματος της εβδομάδας, μιας εβδομάδας πλούσιας σε ειδησεογραφία, deals και αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών, είναι να δει ο γενικός δείκτης τις 1.035,08 μονάδες που είχε στη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2014. Αλλά ακόμη και αν δεν το πετύχει στο κλείσιμο, έδειξε ότι έχει ανθεκτικότητα στις πιέσεις των πωλητών, αφομοιώνοντας επίσης και τα επίπεδα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ανοδικά ξεχωρίζουν οι Autohellas, Aegean, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και Jumbo, ενώ θετικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Λάμδα, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Coca Cola, ΟΛΠ και Τιτάν. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Alpha Bank, Quest, Motor Oil, Πειραιώς και Εθνική, με τη ΓΕΚ Τέρνα να είναι στο -2,46%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών